Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

OERRR activiteit met Peter en de Wolf

Door: Hanneke Marcelis Actueel

OSSENDRECHT - Kindervoorstelling door Regio Orkest West-Brabant samen met Natuurmonumenten. Op zaterdag 26 mei zal het ROWB een prachtig verhaal verzorgen. Het welbekende verhaal van Peter en de Wolf is in een modern jasje gestopt.

Graag willen het ROWB en Natuurmonumenten iedereen kennis laten maken met het sprookje van Peter en de Wolf. Samen met verhalenverteller Merlijn Timmers gaan we kijken naar de gevolgen van de terugkeer van de wolf in Nederland.

Wolven zijn schuwe dieren die mensen vermijden. Wolven zijn dan ook vooral ’s nachts actief en lopen dan ook langs en door onze menselijke omgeving. Wegen worden gemakkelijk overgestoken, rivieren overgezwommen of door middel van een brug of tunnel gepasseerd. Overdag trekken ze zich terug in een rustig bosje, of zelfs een maïsveld. Tot nu toe heeft nog geen wolf zich permanent gevestigd in Nederland

Alle instrumenten in het prachtige harmonie orkest hebben een uniek geluid en door S. Prokofjev zijn deze omgezet naar een dierenverhaal. In deze ontdekkingsreis gaan we samen met Natuurmonumenten en met de kinderen op pad om te achterhalen welk instrument nu bij welk dier past.

Het volledige programma bestaat uit:

- OERRR kinderactiviteit in de natuur

- Kindervoorstelling Peter en de Wolf

Praktische informatie

Zowel kinderen als ouders hebben een ticket nodig. Er is een apart tarief voor volwassenen en kinderen. Trek goede schoenen aan en kleding dat een beetje vies mag worden. Zie aparte ticket/activiteit. Kom bij voorkeur op de fiets of te voet. Er is wel parkeergelegenheid.

Voor meer informatie over het orkest en de kindervoorstelling kunt u een kijkje nemen op de website en onze social media. www.regio-orkest.nl - www.natuurmonumenten.nl

Informatie

Evenement: OERRR activiteit en Peter en de Wolf.

Uitvoering door: Regio Orkest West-Brabant olv Dick Verhoef.

Datum: zaterdag 26 mei.

Aanvang activiteit: 14:00u.

Lokatie: Brabantse Wal Beheer- en recreatieschuur in Ossendrecht.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.natuurmonumenten.nl. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief