Afbeelding

Toon Havermans Memorial

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - In het kader van de West Brabantse Veldrit Competitie (WBVC) wordt op zondag 26 november aanstaande op het inmiddels bekende parkoers aan de Fortuinstraat de Toon Havermans Memorial veldrit verreden. Binnen de WBVC competitie is dit inmiddels al weer de 9e wedstrijd (op een totaal van 12) meetellend voor het Packaging Partners klassement.

De wedstrijd staat open voor deelnemers en deelneemsters van alle leeftijden, van 5 tot 75 jaar. Iedereen rijdt in een voor hem of haar bestemde categorie, te beginnen met de 5-6 jarigen om 10.45 uur en eindigend met de categorie mannen 17+ om 15.40 uur.

Inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 09.00 uur in dorpspunt 't Blickvelt aan de Dorpsstraat 49 te Woensdrecht. Deze permanence is op slechts enkele honderden meters van het parkoers gesitueerd.

Wij verzoeken iedereen daarbij vooral tijdig aanwezig te zijn in de permanence om in te schrijven, zodat alle wedstrijden keurig op tijd kunnen beginnen.

Parkoers

Het parkoers voor de volwassenen is circa 1600 meter lang en gevarieerd van aard, er wordt gereden op grasland, waarbij de nodige beklimmingen van de aldaar aanwezige heuvel niet zullen ontbreken. De finish wordt traditioneel getrokken tegenover de heuvel op de Fortuinstraat. Voor de jongste deelnemertjes zal er een aangepast circuit aangelegd worden waarbij kunstmatige hindernissen ontbreken. Op die manier komt iedereen op deze dag aan zijn of haar trekken. Het parkoers zit heel overzichtelijk in elkaar, zodat het publiek de renners bijna gedurende de gehele wedstrijd kan volgen. Voor de winnaars hebben we bloemen en een medaille, voor de overige deelnemers is meedoen vaak belangrijker dan winnen! Alle deelnemende kinderen krijgen tevens een versnapering.

Op dit prachtige parkoers verwachten wij dit jaar circa 300 deelnemers te mogen verwelkomen. Aangezien daarbij ook eenzelfde aantal auto's naar deze locatie zullen komen, willen wij op voorhand alvast vragen of iedereen zijn of haar auto op een correcte manier wil parkeren, waarbij ook de bewoners van de wijk nog veilig van en naar hun huis kunnen rijden.

Herdenking oud-voorzitter

Zoals reeds aangehaald wordt deze veldrit georganiseerd in het teken van de herdenking aan de oud-voorzitter van de WBVC, Toon Havermans. Het startschot van de verschillende categorieën wordt daarbij verricht door Digna Havermans, weduwe van Toon.

De organisatie van deze Toon Havermans Memorial wil bij voorbaat al alle sponsoren, medewerkers en vrijwilligers en zeker ook de gemeente Woensdrecht bedanken voor de totstandkoming van dit evenement.

Meer informatie over de inschrijving, starttijden en de aanrijdroute kunt u vinden op de website van de WBVC; www.wbvc.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief