Afbeelding
Foto: Kelly Versteeg
fotoalbum

Groot succes bij de eerste editie van het Nachttoernooi op Grenswachters

Door: Bregje Kop Sport

PUTTE - Afgelopen vrijdag werd de eerste editie van het Nachttoernooi georganiseerd op het sportpak De Buizerd. Een mooie zomerse avond die gevuld was met leuke partijen. Hierbij speelden de teams wedstrijden van 15 minuten om te strijden voor de eerste plaats. Met maar liefst 25 teams die deelnamen was het een geslaagde avond van dit toernooi in het grensdorp. 

DOOR KELLY VERSTEEG

Organisatie 

Het grote evenement werd georganiseerd door de spelers van de eerste ploeg van Grenswachters met aan de leiding Eric Nuyens. Er waren ploegen uit de gemeente Woensdrecht, maar ook uit Bergen op Zoom en uit België. Een grote opkomst van spelers maar ook van toeschouwers. "We zochten eigenlijk iets nieuws om te organiseren op onze club, maar deze grote opkomst hadden we niet verwacht. We zijn heel tevreden dat we gelijk 25 teams bij de eerste editie dit toernooi hebben kunnen regelen", zegt Nuyes enthousiast. Onder de 25 teams behoorden 20 heren teams en 5 dames teams. Bij het heren toernooi waren er 4 pouls waarvan de winnaar de twee beste teams het nog eens tegen elkaar opnamen in de finale. Er hing een gezellige sfeer en de organisatie had de taken goed verdeeld waardoor het evenement allemaal soepel verliep. 

Voorzitter

Daniël Janssens, de voorzitter van Grenswachters, was erg blij met het initiatief. "Ik heb de vergunning aangevraagd en toestemming gegeven voor het evenement. Verder hebben de mannen het allemaal zelf geregeld", aldus Janssens. Er kwam veel kijken bij het organiseren van zo een uniek toernooi. De schema's moesten op voorhand gemaakt worden, dus er zat al veel voorbereiding in. Naast de kleedkamers was er ook een tent opgezet waar de spelers nog konden omkleden. Bij iedere wedstrijd was er een scheidsrechter aanwezig en er werd ook gezorgd dat men broodjes hamburger en broodjes hotdog konden eten. De kantine werd gewoon geleid door het barpersoneel van Grenswachters. Zij waren ook erg blij met dit evenement. "Fantastisch dat er zoveel mensen zijn", aldus Anton Dam. De voorzitter kon dus met trots terugkijken op deze mooie avond. "Dit is voor herhaling vatbaar", verklaart Janssens.

Prijzen

Na alle poule wedstrijden en de halve finales bij de heren was het om 00.00 uur tijd voor de finales. Bij de mannen werd er ook een troostfinale gespeeld. Wegens omstandigheden kon de finale bij de heren niet afgespeeld worden waardoor de Putteboys, de winnaar van de troostfinale, er met de hoofdprijs vandoor ging. Bij de vrouwen was het een spannende finale waarbij het team Eddie en de kids de eerste prijs binnen sleepten. De wedstrijd eindigden in een 2-0 overwinning in het voordeel van de dames uit verschillende dorpen van de gemeente Woensdrecht. Ook zorgde de organisatie voor extra prijzen waarbij de teams festival tickets konden winnen. Er waren vier teams die de tickets wonnen met een loterij. "We hebben van veel ploegen gehoord dat ze zich geamuseerd hebben en volgend jaar terug willen komen", aldus Nuyes. Een mooi bedacht evenement wat volgend jaar misschien nog kan groeien. Nog wat meer teams waardoor het allemaal nog wat groter kan worden. "We zouden graag een tweede editie willen organiseren", verklaart Nuyes. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief