Afbeelding

Dag van de Mantelzorg

Algemeen

HOOGERHEIDE - In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Een groot deel van hen zorgt zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineert men mantelzorg met een betaalde baan, vrijwilligerswerk of een studie.

Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen of weinig contact hebben met andere mantelzorgers. Dat contact met andere mantelzorgers blijkt waardevol en steunend te zijn.

Ondersteuning

De Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht (BWI) heeft de taak om mantelzorgers te ondersteunen. Daarom organiseren we jaarlijks een dag, speciaal voor de mantelzorgers.

Dit doen we tijdens de Dag van de Mantelzorg. Naast het contact met andere mantelzorgers is deze dag bedoeld als een moment van ontspanning en even los zijn van zorg. De mantelzorger staat op deze dag centraal en in het zonnetje.

Mantelzorgen doen we samen

Vrijdag 10 november heeft de BWI de Dag van de Mantelzorg georganiseerd. Er was voor de 80 aangemelde mantelzorgers een high tea bij Non Plus Ultra. Alle aanwezigen hebben hiervan zichtbaar genoten. Er was volop lekkers en iedereen had tijd en ruimte om te ontspannen en met andere mantelzorgers te praten. Op enig moment kwam d’n Teun nog langs: “hij wilde zich graag ook laten registreren als mantelzorger”. Na vele lach salvo’s nam hij afscheid en werd er nog een poos nagetafeld en genoten van de laatste lekkernijen.

U kunt zich aanmelden als u geregistreerd mantelzorger bent bij de BWI. Telefonisch: 0164-672049. Per mail:

info@bwiwoensdrecht.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief