Logo internetbode.nl/woensdrecht

Hordeloopster Trijntje van Elzakker gehuldigd

HOOGERHEIDE – 2017 mag gerust een top jaar worden genoemd door Trijntje van Elzakker. De 13-jarige hardloopster was bij de D-Spelen, het officieuze NK, begin september van dit jaar de allersnelste van Nederland. Eerder in het jaar behaalde de jonge atlete uit Hoogerheide een zilveren medaille bij de indoorvariant van de D-Spelen. Mede voor deze en andere prestaties werd ze donderdag 9 november gehuldigd in het gemeentehuis.
Bij de gemeente Woensdrecht heeft men niet te klagen als het aankomt op sporttalent. De zelfbenoemde wielergemeente heeft naast enkele talentvolle wielrenners dus ook atleten, zwemtalenten en nationale kampioenen in verschillende sporten waar het trots op mag zijn.
Gemeentehuis
Daags na de huldiging is Trijntje nog altijd trots dat ze gehuldigd is voor haar prestaties van het afgelopen seizoen. “Samen met mijn ouders en zussen Merle en Lieke (beiden eveneens atleten) zijn we naar het gemeentehuis gegaan voor de huldiging”, vertelt ze. Daar wachtten burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Hans de Waal de afvaardiging uit Hoogerheide op. Trijntje: “De burgemeester zei dat hij mijn prestaties knap vond en graag sporters zoals ik in het zonnetje wilde zetten.” De atlete ontving, wat inmiddels is uitgegroeid tot een Woensdrechtse traditie, een polo uit handen van de burgemeester en wethouder. Aan Trijntje de vraag om een actiefoto te laten schieten waarin ze de polo draagt. “Dat zal waarschijnlijk met een sprint of hordelopen zijn”, legt ze uit. “Ik vind meerkamp wel heel leuk, maar ik merk dat ik beter ben in de sprintonderdelen.”
Goud
Het waren dan ook de sprintonderdelen waarop de 13-jarige atlete veel succes had dit kalenderjaar. “Inmiddels is het indoorseizoen weer begonnen. Bij de D-Spelen outdoor begin september in Amsterdam won ik goud op de 60 meter horden.” Vanzelfsprekend was het zeker niet. “De verschillen bij de beste vier van mijn leeftijdscategorie zijn echt heel klein. Meestal gaat het om honderdsten van een seconde om wie er wint. Bij toernooien als de D-Spelen telt voor mij eigenlijk alleen maar de plek op de ranglijst. Bij andere wedstrijden kijk ik iets minder naar de plaats, maar vind ik de tijd belangrijker.” Bij een van de afsluitende wedstrijden van het indoorseizoen sprintte Trijntje naar een persoonlijk record van 9.38 seconden over 60 meter hordelopen. “Ik hoorde dat alleen Jamile Samuel (tweevoudig deelneemster aan de Olympische Spelen) sneller was als D-junior.”
Atletiekklas
Het was het laatste jaar dat Trijntje uit mag komen bij de D-junioren. “Volgend jaar word ik 14, dus dan kom ik in de C-categorie uit. Dat betekent dat ik tegen oudere en dus sterkere tegenstandsters uitkom.” Aan het drukke trainingsschema wordt niet gesleuteld. In de zomer heeft ze zes trainingssessies, in de winter is dat er één meer. “Ik zit in de Atletiekklas van RSG ’t Rijks. Daardoor kan ik op dinsdag en donderdagochtend trainen.” Trainen doet ze bij Spado en in het trainingscentrum van Rotterdam. “Mijn trainer bij Spado is Gerry Nijkamp, hij is ook familie van me. Doordat er veel atleten van Spado in Rotterdam trainen, werken hij en mijn coaches in Rotterdam goed samen. Ze zorgen ervoor dat ik me zo goed mogelijk ontwikkel”, aldus Trijntje. “Ook weten Gerry en zijn vrouw Nancy precies wat ik nodig heb als het bijvoorbeeld een wedstrijd minder is gegaan.” Die ontwikkeling moet op den duur leiden tot de Olympische Spelen. “Maar ik weet dat dat nog ver weg is. Eerst wil ik zo goed mogelijk met de C-junioren mee komen.”
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief