Afbeelding

Re-Creation zes keer Brabants Kampioen

Sport en vereniging

OSSENDRECHT - In het weekend van 4 en 5 november zijn maar liefst 6 onderdelen van Show- en Twirlvereniging Re-Creation uit Ossendrecht Brabants Kampioen geworden.

Twee teams, 3 duo's en 1 soliste mochten in Waalwijk het hoogste podium betreden en gingen met een prachtige medaille of beker naar huis. Daarbij plaatsten in totaal 4 teams en 2 duo's zich voor de Nederlandse Kampioenschappen op 9 en 16 december.

Op de eerste dag van de kampioenschappen mochten drie solisten en één team hun routine op de vloer laten zien. Soliste Danique Bruggeman behaalde met 79,8 een 9e plaats, Laura van Hoof met 80,0 punten een 8e plaats en Britt Perdaems met 81,0 een 7e plaats van de 16 deelnemers. Met Floor Daalmans erbij vormen zij het C-team en dit team werd met 81,6 punten kampioen in hun klasse. Zij mogen Brabant vertegenwoordigen op het NK in Waalwijk op 9 december.

Zondag stonden er maar liefst drie teams, vier duo's en zes solisten van Re-Creation op de vloer. In de junioren klasse werden Sidney Prop en Deborah van Bruggen kampioen in de basisklasse met 82,8 punten. Shelsey Nordsiek en Delilah Hendrickx behaalden zilver met hun duo in de middenklasse met 82,8 punten. Dit duo werd tevens kampioen in de N3 freestyle klasse met 20,0 punten. Het B-team behaalde brons in de middenklasse met 80,4 punten. Ook in de middenklasse behaalde Shelsey Nordsiek met 80,2 punten een 7e plaats. Sidney & Deborah, Shelsey & Delilah en het B-team hebben tevens een NK-ticket verdiend voor het NK op 9 december in Meppel.

In de senioren klasse werd het large team kampioen in de middenklasse met 81,8 punten. Soliste Michelle Puts werd daarbij ook dubbel kampioen met haar freestyle met 16,0 punten en met haar duo met Amanda van den Broek met 18,0 punten. Het A-team behaalde zilver in hun eerste jaar in de topklasse met 84,8 punten. Ook uitkomende in de topklasse werd Amy-Lynn Hunting met 85,6 punten 9e en Evelien Jacobs met 85,8 punten 8e. Naomi Cloots en Laura Braat behaalden in de basisklasse een 11e plaats met 80,0 punten en Michelle Puts en Amanda van den Broek werden in dezelfde klasse 5e met 83,4 punten. Met hun solo-onderdelen werd Amanda van den Broek in de senior middenklasse 17e met 80,6 punten en Michelle Puts 7e met 83,4 punten. In de twirling 1-baton onderdelen behaalde Marjolijn een 7e plaats met 1,2 punten en Amy-Lynn een 4e plaats met 2,5 punten. Michelle Puts werd 7e met 1,9 punten en Evelien werd 5e met 2,5 punten. Het large team en het A-team mogen met deze resultaten ook door naar de Nederlandse Kampioenschappen op 9 december.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief