Afbeelding

Vogelshow in Hoogerheide

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - Een zaal van Grandcafe Eeterij Le Soleil in Hoogerheide is vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober weer gevuld met kwetterende vogels tijdens de tentoonstelling van vogelvereniging de Zuidwesthoek.

De zaal is weer omgetoverd tot een prachtige tentoonstellingszaal voor de jaarlijkse vogelshow. Het is dan ook een gekwetter van jewelste. Dat kan ook niet anders want deze vogels van uitstekende showkwaliteit brengen hier de nacht door.

Op deze vogeltentoonstelling zijn circa 400 vogels van allerlei pluimage zoals kleurkanaries, vorm- & postuurkanaries, tropische vogels, parkieten, Europese cultuurvogels en hybriden hun best doen om er een mooi gekleurd schouwspel van te maken.

Het is ook dit jaar weer gelukt om een mooie show neer te zetten met variabele soorten van vogels, hetgeen niet altijd even gemakkelijk is om deze verscheidenheid te bemachtigen. Hiervoor zijn we onze leden en inzenders van andere verengingen zeer dankbaar voor.

We zijn verheugd dat onze inzenders hun mooiste vogels hebben ingezonden om ze te laten keuren, en te showen. Voor een enkeling is het dit jaar niet de eerste keer dat ze hun vogels naar een vogeltentoonstelling brengen, maar voor de meeste inzenders is het de eerste keer dit seizoen dat zij hun vogels tentoonstellen. Zij doen mee aan de strijd voor de jaarlijkse clubtitels.

In totaal zijn er 31 inschrijvingen. Naast de inschrijving van de eigen leden, zijn er ook vogels te bewonderen van liefhebbers uit o.a. St. Willebrord, Arnemuiden, Rucphen en er is ook een internationaal tintje door inzenders uit Stabroek en Zandvliet (B).

Acht deskundige keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) hebben dan ook een zware opdracht om al die verschillende kanaries, tropen en parkieten naar waarde te beoordelen.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken op vrijdag 27 oktober van 20-22.00 uur en op zaterdag 28 oktober van 11.00 tot 16.00 uur, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden door G. Verhaegen, de voorzitter van de Zuidwesthoek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief