Jeugd Hotak’68 2 dendert maar door

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - Het 2e jeugdteam behaalde zijn 4e overwinning op rij, 3-7 tegen Tanaka 3 uit Etten-Leur. Zodoende staan ze nu ruim aan de leiding in de 1e klasse A, 11 punten voorsprong op nummer 2! Het trio Yoerie Aarden, Bas Suijkerbuijk en Rianne de Vogt wonnen ieder 2 enkelspelen en ook het dubbel werd nog in winst omgezet.

In de 4e klasse A moest het 3e jeugdteam zijn meerdere erkennen in Effect '71 1 uit Terneuzen, 8-2 nederlaag. Maarten van Zundert en Joey Belloni konden beide 1 zege aan hun palmares toevoegen.

GD Hotak'68 4 moest naar Etten-Leur om daar te spelen tegen Tanaka 5. Tegen de koploper in de startersklasse werd een mooi 5-5 gelijkspel behaald. Jasmijn de Vogt deed wederom goede zaken door al haar 3 partijen te winnen. Ook Laura Veraart liet zich van haar goede kant zien, 2 zeges.

Senioren

In de Hoofdklasse A stond er een reis naar Middelburg op het programma. TTC Middelburg 4 bleek een gelijkwaardige tegenstander getuige de 5-5 eindstand. Roald Vos en Johan 't Hooft waren 2 maal succesvol en het 5e punt kwam op naam van Peter van Oevelen.

Het 2e moest naar Terneuzen om te spelen tegen mededegradatiekandidaat Effect'71 1. Met een 4-6 overwinning keerden de Hoogerheidenaren aan het einde van de avond huiswaarts. De 6 punten werden mooi evenredig verdeeld over Edwin Kommers, Sophy Dijkers en Stefanie van Genegen.

In de 3e klasse A was het Terneuzense Effect'71 ook de tegenstander, in dit geval het 2e. Ook hier werd een overwinning behaald, maar liefst 2-8. Tobias Vroomen en Martijn Withagen wonnen beide 3 maal. De overige 2 punten werden behaald door Jelle Kuijper.

Hotak'68 4 reisde af naar Bergen op Zoom om daar Het Markiezaat 3 te treffen. De koploper in de 4e klasse A bleek net een maatje te groot, 7-3. Patrick van Loon etaleerde zijn vorm, 2 winstpartijen. Ook Cees Overbeeke won 1 wedstrijd.

Het 5e werd getrakteerd op een grote nederlaag, 9-1 tegen ODT 9 uit Roosendaal. Toon van Loon kon gelukkig nog de hatelijke 0 van het bord vegen.

In de 7e klasse C was Het Markiezaat 6 de tegenstander. Helaas werd ook dit een grote nederlaag voor de Hoogerheidenaren, 9-1. Het punt werd verzilverd door Erna de Ridder.

Alle verdere informatie is te vinden op www.hotak68.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief