Afbeelding
Foto: M den Ouden

Clubkampioenschap Zwemvereniging de Zilvermeeuw

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Zaterdag 23 juni was weer een mooie dag voor zwemvereniging de Zilvermeeuw. In Laco zwembad Hoogerheide vond deze zaterdagmiddag het jaarlijkse clubkampioenschap plaats. Het aantal inschrijvingen was wat lager als voorgaande jaren, maar dat mocht de pret niet drukken.


Voor elke leeftijdscategorie stonden 3 individuele afstanden op het programma. Bovendien kon er worden ingeschreven voor de 25meter race. Men probeert dan zo dicht mogelijk bij zijn of haar inschrijftijd te zwemmen. De zwemslag mag dan zelf gekozen worden. Als extra dit jaar was een sponsorestafette opgezet ten behoeve van De Rick Jonckheere Foundation. Hiervoor werd een mooi geldbedrag bij elkaar gezwommen, wat ten goede komt aan onderzoek naar de zeer zeldzame ziekte CVID en doneren kan nog steeds! En traditiegetrouw werd het geheel afgesloten met het bommetjeskampioenschap, elk jaar weer vol vermaak en veel spetters!
Op de individuele afstanden werd flink doorgezwommen en was het spannend tot op het eind. Pas toen konden alle tijden bij elkaar geteld en omgerekend worden, wat weer een aantal Clubkampioenen opleverde.
Bovendien werden 61 persoonlijke tijden verbeterd en 12 nieuwe tijden weggezet.

Zomerwedstrijd
Volgende zondag 1 juli zal de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen plaatsvinden in een binnenbad. Hieronymus uit Roosendaal organiseert wederom de altijd gezellige Zomerwedstrijd. De Zilvermeeuw gaat hier zoals elk jaar ook weer bij zijn.
Vanaf dit moment zal er uitgekeken worden naar de openwaterwedstrijden gedurende de zomer door.
Informatie over zwemvereniging de Zilvermeeuw is te vinden op www.zvdezilvermeeuw.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief