Afbeelding

Huijbergse Partners in Cultuur presenteren ‘speelse lezing’

Algemeen

HUIJBERGEN - Onder de verzamelnaam 'Partners in Cultuur' hebben de Huijbergse verenigingen KBO, VVH, Wilhelmiet én, niet te vergeten, de Huijbergse bibliotheek de afgelopen jaren tal van activiteiten ontplooid. Daaronder valt de jaarlijkse 'speelse lezing', waarin een boeiend onderwerp op lichtvoetige, leuke wijze wordt gepresenteerd.

Vorig jaar kwam Rien Vermaire vertellen over Ouwe Vèrrekes en dat bleek een groot succes. Daarom hebben de Partners Vermaire graag opnieuw uitgenodigd. Op woensdagmiddag 27 september presenteert hij dan ook in De Kloek, Prior Borrekensstraat 1 te Huijbergen, zijn nieuwe programma: Ouwer worren... ge moetter mee laachen!

Verhalen vertellen, presenteren en spreken in het openbaar zit Rien Vermaire in het bloed. Altijd toegespitst op zijn publiek, persoonlijk en overtuigend. Geen voordracht is compleet zonder een daverende lach. In zijn woonplaats Hilvarenbeek heeft hij de afgelopen dertig jaar talloze publieke functies bekleed in het verenigings- en culturele leven. Hij is een zeer ervaren tonprater en was twee jaar op rij Prins Carnaval. Als voorzitter van de Heemkundekring 'Ioannes Goropius Becanus' zag hij toe op het bewaken van de historische cultuur van Hilvarenbeek.

Op zijn website, www.rienvermaire.nl, geeft Rien een voorproefje van Ouwer worren...: 'Als "nieuwerwetse" ouderen komen wij uit een tèèd van de plonsplee, de eerste zwart-wit-televisie, de eerste bakelieten telefoon, de eerste dansles, de eerste fiets en voor het eerst gemengd zwemmen. De jeugd van nu is voor ons niet meer te volgen met internet, computers, mobieltjes en high tech televisie. Wij komen onze tijd door met jeu de boules, bridgen, tennissen en tochtjes op de e-bike. We vergeten namen en moeten aan een hoorapparaatje. Kortom ons hele leven en doen en laten passeert de revue. Ge lacht oe soms rot. Of舰 da zoude beter mar kunnen doen!'

Wie een kostelijke middag wil beleven, is op 27 september van harte welkom! De speelse lezing Ouwer worren... ge moetter mee laachen! begint in De Kloek om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur, inclusief pauze. De zaal gaat open om 13.30 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief