RBC pas in tweede helft langs Vivoo (fotoalbum)

Algemeen

ROOSENDAAL – Op bezoek bij derdeklasser RBC heeft Vivoo met 5-1 verloren. Lang kon de Huijbergse voetbalclub de Roosendaalse Boys Combinatie bijbenen. De club kwam na ruim een kwartier voetballen op voorsprong door Jeroen van Gastel. Nog voor rust werd het, tegen de verhouding in, 1-1, waarna RBC het in de tweede helft afmaakte: 5-1. Met opgeheven hoofden konden de spelers, staf en supporters van Vivoo het stadion verlaten. DOOR MAARTEN ELST Op voorhand was het een speciale wedstrijd voor RBC-trainer Danny Matthijssen. De 34-jarige oud-speler van onder meer Willem II en NAC Breda begon met voetballen in de jeugd van tegenstander Vivoo. Matthijssen bleef er nuchter onder: “Voor mij is het een wedstrijd net als alle andere”, vertelde hij na afloop.

Openingsgoal
Zoals verwacht nam RBC in de beginfase het initiatief in eigen stadion. Met enkele afstandsschoten probeerde de voorhoede van de Roosendalers keeper Robert Samek te verschalken. De Poolse sluitpost wist makkelijk te keren. Al na tien minuten hield het offensief van RBC op en kregen de gasten uit Huijbergen de eerste serieuze kansen van de wedstrijd. In de zestiende minuut leidde dit tot het doelpunt van Jeroen van Gastel. “Ik wilde de bal eigenlijk voorzetten naar Bas van der Heijden”, bekende hij. “De verdediger blokte de bal, waarna ik in tweede instantie de bal zo erin kon schieten.” “Ik scoor niet veel”, lacht hij. “Het is zeker lachen dat je dan net bij RBC-uit scoort.” Na de onverwachte voorsprong ging RBC wanhopig op zoek naar de snelle gelijkmaker. Schoten van buiten het zestienmetergebied eindigde vaker in de tribune dan dat Vivoo-keeper Samek redding moest brengen. De grootste kans in de eerste helft was voor Vivoo. Een afstandsschot van Ronny Bolders spatte uiteen op de lat.
Zondagsschot
Vivoo hield in het Herstaco Stadion 26 minuten de 0-1-voorsprong vol. Na miscommunicatie in de Huijbergse verdediging was Jovanni van Nijnatten er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te prikken. De 1-1 bleek enkele minuten later tevens de ruststand te zijn. Na rust waren al snel de eerste tekenen van een gebroken Huijbergs verzet zichtbaar. RBC kwam vroeg op een 2-1 voorsprong en herpakte zich na een povere eerste helft. Opnieuw was het Van Nijnatten die wist te scoren. Vanaf de 64ste minuut leek de wedstrijd definitief gespeeld. Binnen vier minuten scoorde Gino Pieter, Randy Elst en Jari Voeten alle drie eenmaal en zette zo de 5-1-eindstand op het scorebord. Vooral het doelpunt van Pieter, een zondagsschot van buiten het strafschopgebied, gaf de bijna 200 toeschouwers reden tot juichen.
Tevreden
De debuterende trainer Rudo Gommers van Vivoo kan met een tevreden gevoel terugkijken op de wedstrijd. “Vooral de eerste helft natuurlijk”, verduidelijkt hij. “Ik zag dat mijn spelers precies deden wat we hadden afgesproken. We namen in de eerste helft zelfs het spel over en hadden op 0-2 kunnen komen. Dat is jammer, helemaal omdat ze vlak voor rust die gelijkmaker binnentikken.” In de tweede helft zag Gommers hoe zijn ploeg zijn meerdere moest erkennen in RBC. “Na een minuut of zestig zie je duidelijk dat RBC conditioneel verder is en over meer individuele klasse beschikt. Dat is zeker niet erg. Nee, ik ben absoluut tevreden over wat ik vandaag heb gezien.” Minder tevreden was RBC-trainer Matthijssen, vooral over de eerste helft. “Daar wil ik liever niet over beginnen. Vivoo deed het goed, van onze kant was het belabberd. We dachten dat we het wel even zouden doen, maar kwamen van een koude kermis thuis.” Desondanks sprak Matthijssen zijn manschappen in de rust niet toe. “Ik heb ze het zelf laten uitzoeken. De woede-uitbarstingen hou ik maar voor de competitie. Op naar de volgende.” [gallery ids="304950,304951,304952,304953,304954,304955,304956,304957,304958,304959,304960,304961,304962"]