WVV’67 ziet Abraham en viert feest

Algemeen

WOENSDRECHT – Nog voordat het amateurvoetbalseizoen eind september van start gaat, zijn de individuele prijzen in de gemeente Woensdrecht verdeeld. WVV’67-spits Quirijn Schevenhoven ging met zowel een gouden schoen (topscorer eerste herenelftallen) als zilveren schoen (tweede beste speler eerste herenelftallen) naar huis. Vivoo-speler Rick Luijkx mocht in de tent bij het 50-jarige WVV’67 zijn gouden schoen tonen. DOOR MAARTEN ELST Het is goed zoeken voor de bezoekers van het jubileumfeest. Om binnen te geraken bij het feest van het jarige WVV’67 ben je bij de hoofdingang verkeerd. “Even omlopen”, luidt het advies, waarna de borden uiteindelijk leiden tot de alternatieve ingang van Sportpark de Fortuin in Woensdrecht.

Minuut stilte
Aan het begin van de eerste feestavond staat er een wedstrijd met ploegen van alle vijf de teams op het programma. De promovendi WVV’67 en Vivoo vormen samen één team en hebben voor de gelegenheid groene shirts aangedaan. Tegenstanders METO, Grenswachters, ODIO en een enkeling van Vivoo spelen in het wit. Voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd nam de scheidsrechter een minuut stilte in acht. Dit ter nagedachtenis aan de dit jaar overleden Gert-Jan de Kort (49 jaar) en Janus Sebregts (80 jaar). Beide personen waren ieder op zijn eigen manier betrokken in de voorbije 25 jaar dat het Woensdrechtse Voetbalgala werd georganiseerd. Zo was De Kort voorzitter van de betrokken partij Vrienden van Bokki. Sebregts zorgde voor de schoenen die later op de vrijdagavond werden uitgereikt. DSC_0514
Penalty’s
De wedstrijd, bestaande uit twee helften van dertig minuten, kwam maar langzaam op gang. Beide ploegen waren overduidelijk nog niet op elkaar ingespeeld, waardoor het lang wachten was op de eerste serieuze aanval. Na zo’n twintig minuten spelen was een schot naast het doel van de spits van het Zuidwesthoekteam het enige wapenfeit. WVV'67 Tijdens de rust mocht de jeugd penalty’s schieten tegen de drie aanwezige keepers uit de gemeente Woensdrecht. WVV’67-keeper Erwin van den Heuvel, die voor de wedstrijd nog in het zonnetje werd gezet wegens zijn afscheid, kon bij de eerste penalty alleen maar toekijken hoe de bal in de kruising vloog. WVV'67 Goed voorbeeld doet goed volgen, zo bleek maar weer nadat beide teams weer op het veld stonden. De combinatie METO, Grenswachters, ODIO kwam vlak na rust op een 1-0-voorsprong middels een penalty. WVV’67/Vivoo deed wat terug met een doelpunt van Quirijn Schevenhoven, maar al snel kwamen de witten terug op een 2-1. Schevenhoven zette zijn team wederom op een gelijke hoogte, maar kon niet voorkomen dat het witte team de wedstrijd met 3-2 won. “Het was een lekker potje voetballen”, oordeelt Schevenhoven na afloop. “De eerste goal was een uitstekende voorzet van Ronny Bolders (Vivoo). De tweede zat er ook wel goed in.”
Prijzen
Na zijn twee doelpunten kon Schevenhoven even later in de feesttent de zilveren schoen voor beste speler ophalen. De bronzen schoen ging naar Joep van Kalmthout (METO). Goud was er voor Vivoo-speler Rick Luijkx. Daarvoor had Schevenhoven de eer om de gouden schoen in ontvangst te nemen als topscorer van alle eerste herenelftallen. 33 doelpunten volstonden voor het beeldje. Dimitri Ceuppens (Vivoo, zilver) en Bjorn Verbrugge (METO, brons) waren niet aanwezig. WVV'67 De spits van WVV’67 was uiteindelijk niet degene met de meeste doelpunten van alle seniorenelftallen. Die prijs, gesponsord door Primera, ging naar Keshia Jubitana (Grenswachters dames) en Valerie Snepvangers (Vivoo dames 2). Beiden scoorden 36 keer. WVV'67 De tweede dag van het feestweekend van WVV’67 stond overdag in het teken van de jeugd. De jongste spelers kregen ’s ochtends een clinic van Los Baranderos, een bekend straatvoetbalteam. De oudere jeugd werd bijgespijkerd door de trainers van Goalmaster. ’s Avonds sloten alle leden het feestweekend af met een après-ski party.