Zonnebloemkraam tijdens Putse grensfeesten.
Zonnebloemkraam tijdens Putse grensfeesten. Foto: Wesselink

Zonnebloem Putte op Putse Grensfeesten

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

PUTTE - Afgelopen zondag 24 juni was de Zonnebloem afdeling Putte prominent aanwezig tijdens de Putse Grensfeesten. Het weer zat helemaal mee voor de drukbezochte braderie die grensoverschrijdend is.

De Zonnebloem, afdeling Putte, is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die af en toe een uurtje vrij kunnen maken voor hun medemens die een lichamelijke beperking hebben of anderzijds in een isolement zouden kunnen raken. Om mensen met een lichamelijke beperking in een rolstoel hun “vrijheid” terug te geven door een dagje weg te kunnen met een vrijwilliger, partner of gezin, had de afdeling gezorgd dat de Zonnebloem rolstoelauto ook aanwezig was tijdens deze grensfeesten. Vele malen werd de werkwijze van de auto gedemonstreerd door een passant in een rolstoel de auto te laten gebruiken.

De auto kan voor een dag of voor een langere periode (maximaal 14 dagen) gehuurd worden, zodat je lekker op vakantie kunt, wel moet de auto gereserveerd worden natuurlijk. Maar je kunt dan wel gaan en staan waar je wilt en je hoeft geen rekening te houden met een taxi die een half uur eerder of later kan komen. Eventueel heeft de Zonnebloem vrijwillige chauffeurs voor 1 dag ter beschikking.

Loterij

Naast de auto was er ook een loterij georganiseerd door de afdeling, voor de mooie te winnen prijzen was de plaatselijke middenstand verantwoordelijk. Zonnebloem afdeling Putte wil dan ook de sponsorende horeca en winkeliers hartelijk danken voor de schenkingen.

Vrijwilligers

De afdeling Putte kan terug kijken op een zeer geslaagde dag, maar hoopt wel dat er meer mensen zich aanmelden als vrijwilliger met veel, maar ook met weinig tijd en alles wat er tussen in zit. Er zijn allerlei mensen voor dit prachtige en vooral dankbare werk nodig. Alle handen maken het werk bij de Zonnebloem leuker en lichter. U kunt zich aanmelden via Zonnebloemputte@Gmail.com of denyvannijnatten@online.nl, voor meer informatie kunt u ook bellen met Deny van Nijnatten 06-14437607.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief