Afbeelding

11e Wielerweekend Calfven

Sport en vereniging

OSSENDRECHT - De kern Calfven (Ossendrecht) maakt zich op voor het 11e editie van het Wielerweekend Calfven op 2 en 3 september. Het wielerweekend wordt georganiseerd door de "Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht" (SBWO). Ook dit jaar wordt de organisatie weer ondersteund door de stichting GP Adrie van der Poel.

Op zaterdag 2 september worden TMZ-wedstrijden verreden. TMZ is een organisatie die wielerwedstrijden organiseert voor recreanten en staat voor "Trimbelangen Midden Zeeland". De wedstrijden op zaterdag beginnen om 12.30 uur met de D-categorie voor 40 km, direct gevolgd door de vrije renners in de S/P klasse voor 25 km. Daarna komen de Amateurs 40+ (13.45 u / 50 km) en de Amateurs (15.00 u / 60 km) aan bod.

Opstapcategorie

De S/P klasse is een opstapcategorie voor zowel dames als heren. Er is geen licentie noodzakelijk. Ter plaatse moet een klein bedrag inschrijfgeld worden betaald. Voor de liefhebbers die in de omgeving van Ossendrecht wonen is dit een unieke gelegenheid om zich te meten met andere fietsfanaten. Een schaalhelm is verplicht. Inschrijven in het ontvangstgebouw van De Remise, Trambaan 54 te Ossendrecht. Nadere informatie is te vinden op www.tmzzeeland.nl

Decathlon Dikke Banden Races

Ook op zaterdag 2 september worden de Decathlon dikke banden wedstrijden georganiseerd. De wedstrijd voor kinderen wordt gereden in een viertal categorieën en wel in de leeftijdsgroepen van 3 tot en met 6 jaar, 7-8 jaar, 9-10 jaar en 11-12 jaar. Alle deelnemende kinderen krijgen een Decathlon T-shirt, een traktatie en een fraaie medaille als aandenken. Helmen en rugnummers kunnen ter plaatse ter beschikking worden gesteld. De aanvangstijd van de eerste wedstrijd is om 16.30 uur.

Inschrijven kan vanaf 15.00 uur op de wedstrijddag aan de wedstrijdtafel in de garage van Trambaan 87 te Ossendrecht of bij voorinschrijving bij Wim Kooiman (secr. SBWO), Trambaan 87, 4641 PG Ossendrecht via de mail kooiman87@home.nl.

KNWU jeugdwedstrijden

Op zondag 3 september worden, onder auspiciën van de KNWU, jeugdwedstrijden georganiseerd. De jeugd rijdt in de categorieën 1 t/m 7. De start van de jeugd categorie 1 t/m 4 is om 11.00 uur. De categorieën 5 t/m 7 beginnen hun wedstrijden om 14.00 uur. In alle categorieën is een bergprijs en een echte bergtrui te verdienen. Net voor de kruising Calfven - Trambaan ligt het hoogste punt van het parcours. De renner die daar het meeste keren als eerste boven komt zal in zijn categorie de bergtrui mee naar huis nemen.

ID-renners

Ook op zondag 3 september rijden de ID-renners om 12.45 uur hun wedstrijd. Dit zijn renners met een verstandelijke beperking die hun eigen wedstrijden rijden. Zowel regionaal, nationaal en internationaal wedijveren zij met renners met eenzelfde beperking.

Parcours Ronde van Calfven

De wedstrijden van zaterdag en zondag vinden plaats op een uiterst selectief parcours in een bosrijke omgeving. Het parcours wordt gevormd door de Trambaan, Bergstraat, Calfven en wederom rechts naar de Trambaan en heeft een lengte van ongeveer 1300 meter. Met een forse klim in het weggedeelte Calfven als scherprechter. Het gedeelte Trambaan gaat licht naar beneden naar de finish en heeft de fraaie bossen als decor.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief