Afbeelding
Foto: Patric van Crugten

Jurrien van Crugten (9) naar het Ek minibike in Italië

Door: Hanneke Marcelis

HOOGERHEIDE - Jurrien van Crugten, de 9 jarige coureur uit Hoogerheide welke dit jaar uitkomt voor het  Dutch Minimoto Team, is door de KNMV uitgenodigd om deel te nemen aan het EK in Italië.

Ondanks al het drukke seizoen van de NK races, is toch besloten om op de uitnodiging in te gaan. Jurrien staat op dit moment 2e in het NK klassement, met een verschil van 2 punten op de nummer 1. Van de tot nu toe verreden wedstrijden wist hij ze af te sluiten op een 1 of 2 plaats.

De KNMV is in 2018 gestart met een nieuwe klasse voor de jeugd, om nog beter aansluiting te vinden op Europees niveau. De top 3 van het NK heeft in de eerste helft van het seizoen laten zien dat ze klaar zijn om een stap verder te gaan. Dit heeft de KNMV doen besluiten om met deze top naar het EK te gaan. Het EK zal verreden worden op 3, 4 3n 5 augustus op het circuit van Franciacorta in Italië.

Het EK is een mooi meetpunt om te kijken waar we staan t.o.v. van de rest uit Europa. De meeste coureurs komen uit Italië en Spanje, maar er zijn ook deelnemers uit Engeland, Duitsland, Frankrijk en Zweden. "We hopen dat Jurrien ergens in het midden zal gaan eindigen", aldus Jurriëns trotse vader Patric.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief