Het nieuwe bestuur van het Dorpsplatform Hoogerheide
Het nieuwe bestuur van het Dorpsplatform Hoogerheide Foto: Dorpsplatform Hoogerheide

Nieuwe bestuur voor Dorpsplatform Hoogerheide

Door: Hanneke Marcelis

HOOGERHEIDE - Het aftredende bestuur van het Dorpsplatform Hoogerheide deed recentelijk een oproep voor nieuwe bestuursleden, om de toekomst van het dorpsplatform veilig te stellen. En dat is gelukt. Het Dorpsplatform van Hoogerheide heeft een nieuw bestuur. Met Eline de Lange, Angelique Schetter en Leonie Bezemer heeft het platform bovendien een primeur. Het is de eerste keer dat er een volledig vrouwelijk bestuur aan het roer van het platform staat.

Het is Eline de Lange die de motor is achter het splinternieuwe bestuur van het dorpsplatform. Zij zag de oproep in de krant en had er na een gesprek met de voormalig voorzitter helemaal zin in om de rol van voorzitter op zich te nemen. Ze benaderde Angelique Schetters en Leonie Bezemer om met haar mee te doen en kreeg ook hen enthousiast om een bestuursfunctie te aanvaarden.

Voorzitter Eline
Eline de Lange (43) is ondertussen ruim 12 jaar woonachtig in Hoogerheide en vanwege haar werkzaamheden als fysiotherapeute volledig ingeburgerd. Met haar vrouw Marieken en hun twee kinderen (12 en 2 jaar) willen ze graag een bijdrage leveren aan het mooie dorp. Marieken is actief in de plaatselijke politiek en Eline zal dit vol enthousiasme gaan invullen bij het Dorpsplatform. Om gezondheidsredenen moest ze een stap terug doen in haar werk, waardoor er tijd vrijgekomen is om zich volledig in te zetten voor de burgers van Hoogerheide.

Penningmeester: Leonie
Leonie Bezemer (37) in het dagelijks leven partner en een moeder van 4 kinderen. Door haar werkzaamheden bij de politie heeft ze heel veel praktische kennis die nuttig is voor het Dorpsplatform. Ze hoopt door haar ervaring, brede kennis en netwerk van ketenpartners een goede bijdrage te kunnen bieden aan ons dorp op verschillende aspecten zoals jeugd en veiligheid.
Ondertussen woont ze alweer 14 jaar in de gemeente Woensdrecht en het dorp Hoogerheide. Naast haar werk is ze druk aan het sporten in de plaatselijke fitnessschool, maar je kunt haar ook tegenkomen bij de karate vereniging.

Secretaris: Angelique
Angelique Schetters (45) woont, met tussenpozen, al haar hele leven in Hoogerheide. Haar opa was "de Mulder" (molenaar) van Hoogerheide. Ze vindt Hoogerheide een prachtig dorp en hoopt dat de burgers het Dorpsplatform nog beter gaan vinden in de nabije toekomst. Samen kunnen we van Hoogerheide een nog mooiere plaats maken.

In het dagelijkse leven is ze getrouwd met Frank en moeder van 2 meiden (13 en 10). Ze werkt als manager en als persoonlijke coach. Als manager moet zij zaken, soms ook lastige, organiseren en ze denkt hiermee van waarde te zijn voor het Dorpsplatform. Als persoonlijke coach is ze gewend om goed naar mensen te luisteren en verbinding met hen te maken. Ook dat gaat een prettige ondersteuning zijn voor het Dorpsplatform om de zaken op de juiste manier op te pakken.

Wat is het Dorpsplatform?

Stichting Dorpsplatform Hoogerheide zet zich in om de leefbaarheidssituaties in de woonkern Hoogerheide te bevorderen. Dit gebeurt door middel van het ondersteunen van initiatieven, het zelf ontwikkelen van initiatieven en het gevraagd en ongevraagd adviseren van de gemeente Woensdrecht. De stichting bestaat 100% uit vrijwilligers, woonachtend in Hoogerheide. De speerpunten van de stichting zijn veiligheid en leefbaarheid.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief