Afbeelding

ZV de Zilvermeeuw actief op World Cup en open water

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven stond op 11 en 12 augustus op springen tijdens de Swimming World Cup.

Vele grote toppers uit de zwemwereld probeerden hier na het WK zwemmen nogmaals te schitteren. In een mooie entourage zorgden zij voor bloedstollende series en finales. Een prachtig zwemevenement, waar ook zwemvereniging de Zilvermeeuw aanwezig was, zowel aan de badrand als in het water.

Tijdens de middagpauze van de World Cup had Pieter van den Hoogenband zelf een evenement ingepland voor jonge zwemmers tot 12 jaar. Een leerzame clinic van o.a. Sebastiaan Verschuren, Joost Reijns en anderen vooraf, daarna nog wat wedstrijdjes zwemmen in hetzelfde bad als al die topzwemmers en meteen het geleerde in praktijk brengen. Het was allemaal één groot feest, muziek en Swimba de grote mascotte van de KNZB, een ererondje langs de tribunes. Vier Zilvermeeuwtjes konden hier van meegenieten en het werd een middag om niet snel te vergeten. Vooraf mochten zij 's morgens bij de series van de World Cup aanwezig zijn met hun ouders.

Ook zwommen op zaterdag 12 augustus nog 2 Zilvermeeuwen een openwaterwedstrijd in Heerjansdam. Ilse zwom 1 km schoolslag en eindigde op de 2e plaats. Stefan zwom de 1 en 3 km vrije slag. De volgende openwaterwedstrijd met deelname door de Zilvermeeuw vindt plaats in Oosterhout op 27 augustus.

www.zvdezilvermeeuw.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief