Afbeelding
Foto: Woensdrecht Werkt

Participatiecafé Woensdrecht opent de deuren

Door: Hanneke Marcelis

WOENSDRECHT - Het participatiecafé bij 't Blickvelt in Woensdrecht heeft haar deuren geopend. Wethouder Lars van der Beek sprak trotse woorden tijdens de opening van het initiatief van Woensdrecht Werkt. "Woensdrecht is het kleinste dorp van onze gemeente, maar actief als geen ander. Ik hoop dat veel inwoners de weg naar het participatiecafé gaan weten te vinden."  Ook de basisschool was betrokken bij de opening: leerlingen van groep 7 van basisschool de Poorte zorgden voor wat lekkers.

Het is enkele maanden geleden dat het eerste participatiecafé van de gemeente haar deuren opende. Dat gebeurde in Putte bij Participatiecafé de Bunt. Daar zijn alle betrokkenen erg enthousiast over het resultaat. Wethouder Lars van der Beek van Sociaal domein was dan ook blij dat hij opnieuw een participatiecafé mocht openen. De komst van het 'café' naar Woensdrecht is een initiatief van Woensdrecht Werkt.

Ontmoetingsplaats

"Het participatiecafé is er voor alle inwoners van Woensdrecht. Het is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, een leeromgeving waar anderstaligen Nederlands kunnen leren en een plek waar het niet telt of je arm of rijk bent. Kortom: een plek waar veel te doen zal zijn voor iedereen", legde wethouder Van der Beek uit in zijn openingstoespraak. 

Stichting Woensdrecht Werkt is al druk bezig met een goede invulling. Er is onder andere een programma voor kinderen op de woensdagmiddag en heeft samenwerking gezocht met het To-Taalhuis om een taalprrogramma te realiseren voor Poolse mensen in Woensdrecht. En dat allemaal met enkel vrijwilligers. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief