Logo internetbode.nl/woensdrecht

Sambavoetbal blijft uit bij internationaal oefenduel WVV’67 -19

WOENSDRECHT – De vooraf aangekondigde oefenwedstrijd tussen WVV’67 onder 19 en Worthing Brazilian Masters Youth is geëindigd in een 1-1-gelijkspel. Beide teams konden tijdens de internationale ontmoeting geen potten breken. Na een vroeg doelpunt van de gasten uit het Engelse Worthing was het de linksachter die de gelijke stand op het scorebord zette. DOOR MAARTEN ELST Van tevoren wisten de supporters van WVV’67 niet wat ze konden verwachten van de Brazilian Masters. Het enige wat over het bezoekende team bekend was, was dat ze de dag daarvoor een wedstrijd in België hadden gespeeld en eerder in Engeland gespot waren.

Rolstoel
De trainer van de Worthing Brazilian Masters Youth kan er wel om lachen. “Nee, straks komen er geen elf getalenteerde Braziliaanse atleten het veld op hoor”, vertelt hij als hij de warming-up aan het uitzetten is. “Het zijn gewoon Engelse jongens van een jaar of 17 die op de Braziliaanse manier willen spelen. That’s all.” De spelers zijn nog maar amper hersteld van een wedstrijd in België die zo’n 19 uur eerder werd gespeeld. “Een van de jongens is er minder goed van af gekomen”, zo stelt de trainer. “Hij heeft zijn been gebroken en zit in een rolstoel. En we hadden al maar drie reservespelers. Het gaat nog een zware kluif worden.” Even later, iets na de afgesproken tijdstip van 13 uur, komen de spelers uit Engeland het veld op. Passend gekleed in gele shirts met blauw broekje, zoals de echte Goddelijke Kanaries. Achteraan rijdt een jongen zelfstandig zijn rolstoel naar voren. “We zijn een vrij jonge ploeg”, vervolgt de trainer die zojuist alle pionnen heeft klaargezet. “We spelen op grass-roots niveau, gewoon amateurvoetbal dus. De trainers zijn wel gelinkt met de Engelse club Brighton & Hove Albion, onlangs gepromoveerd naar het hoogste niveau in Engeland.” Het duel met WVV’67 paste in de voorbereiding van de Engelse club.
Eigen doelpunt
Al na zestig seconden kan de keeper van WVV’67 de bal uit het net vissen. Na een razendsnelle aanval prikt de spits het leder in het net. WVV'67 Even lijkt de ploeg uit Woensdrecht tegen een oorwassing aan te lopen. Niet veel later krijgt de club uit Worthing opnieuw een kans om de score te verdubbelen, maar de inzet eindigt naast het doel. Daarna zakken de Engelsen in en dat maakt de wedstrijd er allesbehalve aantrekkelijk op. Na een half uur spelen komt WVV’67 zelfs op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt door de linksback van de gasten ongelukkig tot eigen doelpunt verwerkt. Met 1-1 als ruststand zoeken beide ploegen vervolgens de kleedkamers op.
Happy
Ook in de tweede helft weten beide ploegen niet te overtuigen. Bij de Brazilian Masters is het overduidelijk te wijten aan de intensiteit waaraan ze nog moeten wennen. Binnen een tijdsbestek van 20 uur moesten de 17- en 18-jarigen twee keer negentig minuten voetballen, iets wat ze, zeker in de tweede helft, opbrak. Ook WVV”67 onder 19, dat officieel nog aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen moet beginnen, liet te weinig zien. Met een eindstand van 1-1 konden beide teams dan ook leven. “Ik ben wel happy met het resultaat”, zo vertelt de trainer van de Brazilian Masters. “Een paar uur geleden stonden we nog op het veld tegen SK Spermalie (België). Ik heb goede momenten gezien van mijn jongens vandaag. De performance was goed. Maar de fitheid brak ze zeker in de tweede helft op. Dan kan je alleen maar tevreden zijn met dit resultaat.”
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesVacatures

Conciërge

Roosendaal

Automonteur

Sprundel

kaasliefhebber gezocht

Molenschot

Hoveniers

Breda

Productiemedewerker

Raamsdonksveer

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief