Afbeelding

Gymvereniging ODI-Putte viert 50 jarig bestaan

Sport en vereniging

PUTTE - De gymclub startte in 1967. Achter cafe de Roskam waar nu AH gevestigd is, was toen een grote zaal waarin de gymlessen werden gegeven. Er was een herengymgroep en een damesgroep. Uit deze groep dames is toen ook de huisvrouwenvereniging ontstaan.

In 1969 verhuisde ODI met haar inmiddels 5 gymgroepen naar gemeenschapshuis de Berk. Er werden gympakjes aangeschaft met nummers voor demonstraties en wedstrijden. Er startten ook kindergroepen, waar toen veel animo voor was.

Bij de damesgroepen leidden sportleraren van de legerplaats de gymlessen. Ook Herman Woesthuis, bij velen bekend. Dat waren dus pittige lessen. De dames moesten geregeld aangeven dat ze geen soldaten waren. Hij organiseerde wel eens een sportdag voor ODI op de kazerne.

In de jaren 80 liep het ledenaantal wat terug vanwege de opkomst van andere sporten. Toen sporthal De Biezen tot stand kwam, verhuisde ODI uit de Berk naar de Biezen.

Rond 1990 is Herman Woesthuis opgevolgd door Gundula Meijer-Drees, die toen al les gaf aan de kindergroepen. Er bestaan nu bij ODI geen mannen- en kindergroepen meer.

Sinds 2003 wordt de damesgroep geleid door Ceciel van der Muuren. Er wordt op muziek zeer actief gegymd. ODI telt nu zo'n 30 leden. Eén dame is zelfs al 49 jaar lid, terwijl we dit jaar 50 jaar bestaan.

Dit 50 jarige jubileum is 3 juli gevierd met alle leden d.m.v. een uitstap naar de Biesbosch.

Vanaf september worden de gymlessen in de zaal weer voortgezet. Iedere maandagavond van 19.30-21.00u (voor info mail: ODI-putte@hotmail.com).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief