De brandweer van Ossendrecht tijdens een oefenavond.
De brandweer van Ossendrecht tijdens een oefenavond. Foto: Photographer:H.Hekhuizen

Rini Pijnen na 18 jaar terug bij Brandweer Ossendrecht

Door: Hanneke Marcelis

OSSENDRECHT - Rini Pijnen moest achttien jaar geleden noodgedwongen stoppen bij de lokale brandweer, nadat hij bij een motorongeluk zijn linker onderbeen verloor. Maar sinds kort mogen mensen met een prothese toch bij de brandweer blijven, zolang ze aan kunnen tonen dat het geen belemmering vormt. Dat is Pijnen gelukt, waardoor hij nu tot blijdschap van Brandweer Ossendrecht weer terug is.

Vroeger moesten vrijwilligers van de brandweer onmiddellijk stoppen wanneer zij een prothese hadden. Maar dat beleid is aangepast. Sinds kort heeft de brandweer bepaald dat niet iedere prothese het onmogelijk maakt om het brandweervak uit te oefenen. Daarom had de brandweer van Ossendrecht Pijnen benadert om te zien of hij terug in kon stromen.

Afgelopen jaar liep hij mee op de oefenavonden en behaalde hij zijn PPMO keuring, ook wel bekend als de fitheidstest. Daaruit bleek dat de prothese voor Pijnen geen belemmering vormt voor zijn taak als brandweer. Sinds 1 augustus is hij daarom weer aangesteld als brandweerman. De brandweer van Ossendrecht is blij met zijn terugkomst. "Rini, welkom terug!!", plaatsten zij vrolijk op hun Facebook-pagina.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief