Afbeelding
Foto: Laura de Waal
Fotoalbum

Ouderen genieten van Zomer in de Beukenhof

Door: Hanneke Marcelis

PUTTE - Ouderen van de Beukenhof in Putte hebben gisteren optimaal van de zomer genoten. Dankzij de kleindochter van één van de bewoners was het woonzorgcentrum voor een dagje omgetoverd tot de perfecte plek om van het warme weer te genieten: met zwembadjes, non-alcoholische mojito's en gezellige muziek.

Om de hitte van de afgelopen weken vol te kunnen houden, kiezen veel mensen ervoor om aan het strand te gaan liggen of naar het zwembad te fietsen. Maar voor ouderen is dat een stuk lastiger. Voor hen betekenen de hoge temperaturen meestal vooral veel binnen blijven. En dat is zonde, vond Laura de Waal. Zij wilde graag dat haar oma Joke samen met alle andere inwoners van de Beukenhof ook buiten van de zomer kon genieten. Daarom sloeg ze de handen ineen met de medewerkers van het woonzorgcentrum om de ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. 

Laura zette zwembadjes klaar, maakte fruithapjes, bereidde non-alcoholische mojito's en haalde de jaren vijftig playlist boven water om de bewoners te laten genieten van een echte strandsfeer. En daarvoor kwamen de ouderen maar al te graag naar buiten. "Waar sommige bewoners al met de voetjes in het zwembad zaten, waren andere al aan het eendjesvissen. Het bellenblazen viel ook erg in de smaak", blikt Laura tevreden terug. Ook loco-burgemeester Hans de Waal was enthousiast over het initiatief. Hij kwam samen met zijn kleindochter langs om samen met de ouderen van de gezelligheid te genieten. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief