Ook kinderen kunnen zich uitleven tijdens het WK buikschuiven
Ook kinderen kunnen zich uitleven tijdens het WK buikschuiven Foto: Shutterstock

Een weekend lang genieten van WK Buikschuiven

Door: Hanneke Marcelis

ZANDVLIET - Zeep op de baan, plat op je buik, en gáán. Een vol weekend lang staat Zandvliet in het teken van buikschuiven. De organisatie van het wereldkampioenschap heeft het dit jaar weer groots aangepakt met onder andere een openingsparty, een camping, DJ's, een kidsdag en natuurlijk veel verschillende soorten wedstrijden buikschuiven.

Al zes jaar lang trekt het wk buikschuiven een groot publiek en veel deelnemers uit de wijde omgeving naar de Hoek van Zandvliet. Want het WK buikschuiven staat garant voor een dag voor waterpret- en spektakel.

WK

Het WK buikschuiven biedt een weekend lang activiteiten, maar de echte wedstrijd vindt enkel plaats op zaterdag. Dan nemen de teams het tegen elkaar op tijdens het wereldkampioenschap. De wedstrijd bestaat uit verschillende disciplines, zoals de Bel-ronde, Ballengooironde, Jump-to-the-Monkey, freestyle, curling etc. Ieder onderdeel vergt zijn eigen kwaliteiten. Zo moeten deelnemers van Jump-The-Monkey proberen om zo hoog mogelijk door te lucht te vliegen vanaf de schans, terwijl het bij de belronde bij de lange baan juist gaat om pure snelheid. En freestyle spreekt voor zich. Wie gaat er op de mooiste of meest originele manier van de baan af? Aan het einde van de dag worden in iedere categorie de kampioenen gehuldigd.

Openingsparty

Nieuw dit jaar is de openingsparty. Waar het wk normaal gesproken enkel de zaterdag en zondag vulde, begint het feest nu al op vrijdagavond. Vanaf 21.00 uur barst de openingsparty los en betreden verschillende DJ's en artiesten het podium. Zo zijn onder andere Merdan Taplak Orkestar, Nadiem Shah, Nibat Deluxe ft. live sax en dj Marcin te vinden in de line-up. De openingsparty gaat tot diep in de nacht door, want de geplande eindtijd ligt pas om 4.00 uur. Ook op zaterdagavond kunnen de deelnemers van het wk en het toegestroomde publiek genieten van een feestje. Dan maken onder andere Uncle Phil, Vic Smetley and the Bastards, Jeffius en Jazzy J hun opwachting.

Kinderen

Hoewel het echte wk buikschuiven enkel bedoeld is voor volwassenen, is er net als voorgaande jaren ook veel aandacht voor de jeugd. "Want de jeugd is de toekomst van ons evenement", aldus de organisatie. Daarom staat de Hoek van Zandvliet op zondag geheel in het teken van activiteiten voor kinderen. En die zijn dit jaar weer uitgebreider dan in 2017. Naast de gebruikelijke lange baan en freestyle mogen de kinderen dit jaar ook strijden in andere disciplines zoals Jump-to-the-Monkey of het Curling. En papa's en mama's opgelet: ouders die op zondag ook een keertje van de schans willen glijden zijn van harte welkom om dit te doen. Vergeet dus zeker je zwembroek of bikini niet.

Camping

Wat gestart is als een namiddagje buikschuiven is ondertussen al uitgegroeid tot een klein festival, en daar hoort ook een camping bij. Als je vrijdag al naar de openingsparty komt kan je gewoon op het speciale campingterrein blijven slapen in je tentje of camper om op te laden voor de wedstrijd van zaterdag. Uiteraard zullen daar ook de eet- en drinkgelegenheden tijdens het WK niet ontbreken. Zowel deelnemers als bezoekers kunnen genieten van drankjes en verschillende soorten eten op het terrein van het wereldkampioenschap.

Deelnemen

Wil jij het WK buikschuiven niet missen? Schrijf je dan snel nog in. Voor volwassenen kan dat enkel per team. Een ploeg bestaat uit vier tot zes personen en de kosten zijn 50 euro. Daarvoor krijg je ook een aantal drank- en eetbonnen. De inschrijving voor kinderen is gratis. Maar let wel op. Zowel voor volwassenen als voor kinderen is er een limiet op het aantal beschikbaar plaatsen. Ga voor meer informatie naar www.wkbuikschuiven.be.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief