Ella Soffer reist af naar Italië voor Tour for Life
Ella Soffer reist af naar Italië voor Tour for Life Foto: Privecollectie Ella Soffer

Moeder en zoon gaan van Italië naar Nederland tegen kanker

Door: Hanneke Marcelis

HUIJBERGEN - Ella Soffers weet wat het is om zich in te zetten als vrijwilliger. Twee jaar lang was ze betrokken bij Fietsen voor en tegen CF. Maar dit jaar heeft ze een nieuwe uitdaging gevonden. Samen met zoon Diëgo gaat ze mee op de Tour For Life tegen kanker.

De Huijbergse Ella Soffers en haar zoon Diëgo Vale staat een bijzondere uitdaging te wachten. Waar de meeste mensen hun vakantie gebruiken om lekker zorgeloos van de zon te genieten, hebben Soffers en haar zoon zich aangemeld als vrijwilliger voor Tour for Life.

Fietstocht

Tijdens Tour for Life fietsen mensen in acht dagen tijd vanuit Italië helemaal terug naar Nederland. Met de tocht halen ze geld op voor het onderzoek naar kanker. Om dat te kunnen realiseren, zijn er naast genoeg deelnemers natuurlijk ook veel vrijwilligers nodig. Ella en Diëgo gaan acht dagen lang met de fietsers meereizen. "We zullen tijdens de tocht met 6 mensen het ontbijt gaan verzorgen voor in totaal 350 mensen", legt Ella uit. "Vorige week hebben we de andere mensen van ons team ontmoet. Ik ben geschrokken dat een echtpaar uit ons team beide kanker hebben. Ondanks deze diagnose gaan ze toch mee om zich in te zetten als vrijwilliger. Voor alle mensen heel veel respect maar voor dit echtpaar in het bijzonder!"

Daniel den Hoed

Het geld wat wordt opgehaald met Tour for Life gaat naar het Daniel den Hoed Fonds. Die stichting haalt geld op voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Het fonds treedt naar buiten met de kreet: 'Maak kanker kansloos'. Het doel is niet alleen meer onderzoek naar geneesmiddelen, maar ook dat iedere patiënt een unieke behandeling op maat krijgt, aan de hand van de meest recente wetenschappelijke resultaten. Daarbij wordt een directe brug geslagen tussen het onderzoek in het laboratorium en de behandeling van de patiënt.

Therapie op maat

Lange tijd kregen alle patiënten met een bepaalde soort kanker dezelfde behandeling. Maar de genetische afwijkingen verschillen per persoon, waardoor ze willen dat elke patiënt een therapie krijgt die op zijn of haar situatie is afgestemd. "Hiervoor is veel geld nodig en met de opbrengsten van giften en acties brengen ze de unieke behandeling aanzienlijk dichterbij. De Tour for Life is zo een mooie actie waar dit jaar 400 mensen aan deelnemen", legt Ella uit.

Doneren

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het goede doel van de Tour for Life? Ga dan naar www.tourforlife.nl/ella-soffers of www.tourforlife.nl/diego-vale en doneer op de pagina's van Ella en Diëgo.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief