Afbeelding

Goed nieuws voor Yukio Tani en SJHuijbergen

Sport en vereniging

HUIJBERGEN - Tijdens de jaarwisseling gaf de huidige trainer van judoclub Yukio Tani Huijbergen aan dat hij in verband met zijn vervolgstudie vanaf komend schooljaar zou moeten stoppen als trainer. Sindsdien is zowel de trainer als het bestuur op zoek gegaan naar een vervangende trainer.

Zelfs na oproepen zowel in de weekbladen als social media kon geen vervangende trainer gevonden worden. Even zag het er zelfs naar uit dat Yukio Tani Huijbergen als een van de oudste judoverenigingen met 35 leden opgeheven zou moeten worden. Gelukkig is er net op tijd een oplossing gevonden. Fabian de Veth neemt de trainingen van Dominique Hopmans over. Fabian heeft van zijn 6e t/m 11e jaar zelf bij Yukio Tani Huijbergen getraind en traint nu samen met Dominique in Hoogvliet. Hij is een ervaren judoka en heeft meerder malen op het podium gestaan tijdens de Zuid-Nederlandse kampioenschappen. Fabian en Dominique zijn niet alleen gelijkwaardige tegenstanders op de mat, maar ook trainingsmaatjes en vrienden van elkaar. Omdat Dominique een definitief afscheid te zwaar vindt, wil hij heel graag een oplossing vinden om regelmatig bij de trainingen aanwezig te kunnen zijn. Met deze oplossing zullen de trainers regelmatig elkaar afwisselen cq samen de training verzorgen.

Zowel Fabian als Dominique hebben er heel veel zin in om vanaf het nieuwe seizoen de kinderen de diverse technieken van judo te leren.

Voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar is er nog plaats om mee te trainen.

Stichting Jeugdwerk Huijbergen moest helaas begin dit schooljaar een aantal activiteiten schrappen in verband met ontbreken van begeleiders. Ook werden diverse oproepen gedaan voor nieuwe bestuursleden. Er zouden na dit schooljaar te weinig bestuursleden overblijven om Stichting Jeugdwerk Huijbergen voort te kunnen laten bestaan. Er werd zelfs al nagedacht over de wijze waarop de Stichting Jeugdwerk Huijbergen opgeheven zou worden.

Na de nodige inspanningen heeft het bestuur van Stichting Jeugdwerk Huijbergen behalve 2 nieuwe bestuursleden ook de nodige begeleiders bereid gevonden voor de diverse activiteiten.

Vanaf het nieuwe schooljaar organiseert Stichting Jeugdwerk Huijbergen weer: jeugdgym; sportmix; judo (judoclub Yukio Tani Huijbergen); knutselen; houtbewerking; koken en natuurlijk niet te vergeten de gezellige filmavonden!

Zowel het Jeugdgym als de Sportmix wordt op maandagmiddag gegeven door Alessandra Maas. Alessandra is in het dagelijks leven zwemjuffrouw bij het Lacozwembad in Hoogerheide en heeft ervaring in het geven van gymlessen aan de jeugd.

Het knutselen wordt op een aantal vrijdagmiddagen gegeven door Beja Van Mierlo van Kinderdagverblijf Ons Marieke en zij heeft al een aantal leuke knutselideeën.

Alle trainers hebben enorm veel zin om in het nieuwe schooljaar van start te gaan.

Wil je meer informatie ten aanzien van één van deze leuke activiteiten of wil je als bestuurslid meehelpen om leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren, stuur dan een e-mail naar jeugdwerkh@gmail.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief