Goud voor Mark Alberti op NK Paratafeltennis 2017

HOOGERHEIDE - Zaterdag 3 juni werd door tafeltennisvereniging Alexandria '66 het Nederlands Kampioenschap Para Tafeltennis georganiseerd. Het vond plaats in het Topsportcentrum van Rotterdam. Namens tafeltennisvereniging Hotak '68 uit Hoogerheide speelde Mark Alberti en Bas Rongen mee.

Rond de klok van half tien werd er begonnen aan het enkel spel. Mark bleef ongeslagen in zijn 5-kamp en stroomde daarmee direct naar de halve finale waar hij Dave Bol trof. Met drie gemakkelijke games won Mark en speelde de finale wedstrijd tegen Thomas Kos. Wederom won hij in drie games en mag hij daarom zichzelf kampioen noemen in de klasse 5 voor de 'lopers'.

Bas speelde bij klasse 5 voor de rolstoelers in een poule van 6 en kreeg zijn gewonnen wedstrijden niet kado. Twee partijen won hij, en twee partijen verloor hij. Een speler gaf op waardoor Bas uiteindelijk op een derde plaats in de poule belande. Dit was helaas net niet genoeg om door te gaan voor de prijzen. Maar met een plaats bij de laatste acht kan hij tevreden terug kijken op zijn eerste Nederlands Kampioenschappen.

Ook waren de heren succesvol tijdens het dubbelspel. Bas speelde samen met dubbelpartner Adriaan Christiaan Sterenborg waarbij de heren met een zilveren plak naar huis gingen in de Klasse 4 voor rolstoelers. Ook voor Mark was er een medaille, in de klasse 5 bij het dubbelspel won hij samen met dubbelpartner Ivana Maas een bronzenplak. Voor Bas was het zijn tweede NK.

Na een lange dag kunnen we wel stellen dat de heren succesvol waren op hun eerste Nederlands Kampioenschap Paratafeltennis! Wij als vereniging Hotak '68 zijn trots met wat ze bereikt hebben.