speeltuin-schommel-large
speeltuin-schommel-large

Gemeente gaat investeren in speeltuintjes

Door: Vera de Geus algemeen

WOENSDRECHT - Maar liefst 55 speeltoestellen gaan flink opgeknapt worden. Dat maakt de gemeente bekend. Tijdens de economische recessie zijn alleen de noodzakelijke reparaties uitgevoerd, maar nu wordt er geld vrijgemaakt om de speelvoorzieningen op te lappen.

Het onderhoudsniveau in de openbare ruimte gaat de komende jaren omhoog en de gemeente Woensdrecht start met de aanpak van de tientallen speeltuintjes. Het gaat om kleine gebreken. De hele operatie kost in totaal ruim 25.000 euro. Wethouder Van Agtmaal: "Gedurende de periode met economisch zwaar weer moest iedereen de broeksriem aanhalen, ook de gemeente Woensdrecht. Alleen noodzakelijke reparaties zijn toen uitgevoerd. Ik ben blij dat we gaan investeren in het onderhoudsniveau van de buitenruimte en daar horen natuurlijk ook speeltuintjes bij", zo zegt de wethouder.

In de gemeente zijn ruim 35 speeltuintjes. Een gespecialiseerd bedrijf heeft onlangs een inspectie gehouden en daaruit blijkt dat bij zo'n 55 speeltoestellen kleine mankementen voorkomen zoals losse bouten, beschadigingen en versleten stootranden.

De reparaties zullen op korte termijn uitgevoerd worden. Vier speeltoestellen zijn afgekeurd; de glijbaan aan Het Marktje verdwijnt, evenals een toestel bij basisschool De Stappen, een toestel aan de Melis Blecklaan en de basketbalpaal bij de Hortensia. Er wordt nog gekeken of er budget is voor vervanging.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief