Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis.

Zwemteam ZWHC zoekt sponsoring: 'anders kunnen we niet door trainen'

Door: Hanneke Marcelis

OSSENDRECHT - Het zwemteam van het Zuidwesthoek College heeft de afgelopen maanden een flinke sportieve prestatie neergezet, met veel trainen en deelname aan de Elfstedenzwemtocht en de cityswim Dordrecht. En dat allemaal om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Maar nu heeft het team zelf geld nodig. De huur van het zwembad is te hoog, waardoor de trainingen mogelijk niet meer door kunnen gaan.

Het zwemteam van de middelbare school werd opgericht in aanloop naar de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Maandenlang trainende het team van docenten en leerlingen voor de sportieve uitdaging, én haalde ze geld op voor KWF. Het team legde haar kilometers voor de zwemtocht van Van der Weijden echter niet in het open water af, zoals eigenlijk de bedoeling was. De deelnemers moesten vanwege een bacterie in het open water hun kilometers in een binnenbad zwemmen. Om tóch een zwemtocht in open water voor het KWF te kunnen doen, nam het team afgelopen week deel aan de Cityswim in Dordrecht. En dat smaakt naar meer. De ploeg van het Zuidwesthoek Colelge wil graag doorgaan met de trainingen en ook komend jaar deelnemen aan Cityswims. Maar dan moet er wel genoeg geld zijn voor de trainingen.

Hulp

"Zoals het er nu uitziet kunnen de kinderen van het huidige team niet blijven trainen. De kosten zijn best hoog en we kunnen dit als team niet zelf oplossen. We hebben een goed gesprek gehad bij de mensen van het zwembad en ze helpen ons echt door de donderdag ochtend blijvend beschikbaar te stellen voor ons team, en we krijgen ook een flinke korting op de huur prijs van het zwembad, maar zonder jullie hulp kunnen we dit echt niet volhouden", aldus docent Francois Coppens in een verklaring. "Ik zou er echt enorm van balen als ik straks tegen een team van 15 super enthousiaste kinderen moet zeggen het houdt op."

De docent van het Zuidwesthoek College is een online doneeractie begonnen om het geld voor de trainingen in te zamelen. Daarmee hoopt hij de benodigde 7500 euro op te halen. Doneren kan door te gaan naar www.doneeractie.nl en te zoeken op Zwemteam.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief