Anton Mandos (l) actief voor Artsen zonder Grenzen in Burundi
Anton Mandos (l) actief voor Artsen zonder Grenzen in Burundi Foto: Wino Paas

Huijbergse Partners in Cultuur presenteren nieuwe 'speelse lezing'

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

HUIJBERGEN - Onder de verzamelnaam 'Partners in Cultuur' hebben de Huijbergse verenigingen KBO, VVH, Heemkundekring De Wilhelmiet, het Wilhelmietenmuseum én, niet te vergeten, de Huijbergse bibliotheek de afgelopen jaren tal van activiteiten ontplooid. Daaronder valt de jaarlijkse 'speelse lezing', waarin een boeiend onderwerp op lichtvoetige, leuke wijze wordt gepresenteerd.

Vorig jaar bracht Rien Vermaire voor een geestdriftig publiek in MFC De Kloek zijn programma: Ouwer worren... ge moetter mee laachen!. Ook dit jaar hebben de Partners een spreker met een boeiend verhaal bereid gevonden naar Huijbergen te komen. Op woensdagmiddag 26 september a.s. komt Anton Mandosvertellen over zijn activiteiten als Zendamateur voor Artsen zonder Grenzen.

Anton Mandos, geboren in Boxtel, maar sinds jaren wonend in Kinrooi, Vlaanderen, werd reeds als kind gefascineerd door het fenomeen 'radio'. Zodra hij op een stoel kon klimmen, zat hij al te draaien aan de knoppen van de radio van zijn moeder, om zelf programma's op te zoeken. Eenmaal volwassen werd hij een bevlogen radio-zendamateur, die na zijn pensionering zijn kennis en kunde op radiogebied inzet ten bate van Artsen zonder Grenzen.Zowel vanuit het hoofdkwartier in Brussel als op uiteenlopende locaties in de Derde Wereld helpt hij Artsen zonder Grenzen bij het opzetten van radionetwerken. Het belang van dat werk kan moeilijk worden overschat! Mandos weet er aanstekelijk over uit te weiden.

Wie een boeiende middag wil beleven, is op 26 september van harte welkom! De speelse lezing Zendamateur voor Artsen zonder Grenzen begint in De Kloek, Prior Borrekensstraat 1, 4635 BW Huijbergen, om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur, inclusief pauze. De zaal gaat open om 13.30 uur. De netto-opbrengst van de entree komt ten goede aan Artsen zonder Grenzen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief