Lanz Buldog aan het werk.
Lanz Buldog aan het werk. Foto: rinus van wezel

Woensdrechtse Boerendag 2018 werd weer een gezellig feest

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Het was weer gezellig op Woensdrechtse Boerendag. Het mooie weer hielp daarbij een handje en de stemming was als vanouds weer opperbest.

We maakten een fotoimpressie en filmden wat bij de actie van oldtime trekkers en oude werktuigen op een demonstratieveldje. De lokatie is ook uniek op een fraai stukje Brabantse Wal vanwaar je een blik kunt werpen op het lager gelegen polderland waardoor juist die Brabantse Wal schitterend tot haar recht komt.

Zo’n Boerendag trekt altijd veel volk want er is steeds voor iedereen wel wat te beleven. Dit keer was er o.a. een maisdoolhof die vooral bij de jeugd veel aandacht trok. Het zijn vooral burgers die zo’n dag bezoeken want voor boeren zelf is er niet zo veel nieuws te beleven die waren trouwens druk bezig om de mais te oogsten.

Opvallend was dat er dit keer weinig of geen kraampjes met allerlei snuisterijen te vinden waren en dat is naar onze mening zeker geen gemis want het is nu eenmaal geen ‘braderie” zoals we er zovelen kennen en worden gekenmerkt door altijd van hetzelfde.

Mooi is zoals steeds de grote trekkeroptocht die veel belangstelling trekt en ook vooral opvalt door het daarbij behorende motorengeluid waarbij vooral de Lanz Buldog en Pampa opvalt. Die mannen en vrouwen die met grote zorg hun oude trekkers in goede staat hebben gebracht en gehouden zijn erg trots op hun bezit en laten dat ook graag aan ander zien.

De schapendrijver met zijn hond is ook altijd een publiekstrekker en je staat ervan versteld wat een mens een hond kan leren. Vooral de bordercolli is daarbij de kampioen wat schapendrijven betreft. Dan krijg je een beetje medelijden met een hond van dat ras wanneer die door goedbedoelende mensen wordt aangeschaft maar woonachtig zijn op een bovenhuis of een flatje en weinig of geen tijd hebben om zo’n hond tot zijn recht te laten komen.

Ja, en dan is er op Woensdrechtse Boerendag ook veel te eten en te drinken is het een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud. Kortom steeds weer een succes maar de organisatie moet wel blijven streven naar steeds weer vernieuwingen om het aantrekkelijk te laten blijven.

Een filmpje over de Boerendag is te vinden op: https://youtu.be/zQUEivfR_O0 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief