Afbeelding
Foto: Pixabay

Vanmiddag op het Ouwe Raedthuysplein: beëdiging 28 militairen

Door: Hanneke Marcelis

HOOGERHEIDE - Vanmiddag kleurt het Ouwe Raedthuysplein in het centrum van Hoogerheide groen. Dan leggen 28 militairen uit de opleiding Grondverdediging de eed of belofte af. Omringd door familie, vrienden en toeschouwers wordt uitdrukking gegeven aan de keus voor het militaire beroep en de samenhangende positie in de samenleving.


De vliegbasis voelt zich sterk verbonden met de gemeente Woensdrecht en laat daarom deze ceremonie in het openbaar plaatsvinden. Dit zodat buren en andere inwoners van de gemeente kunnen zien en horen waarmee de vliegbasis achter de poorten zoal actief is. Belangstellenden zijn van harte welkom de ceremoniële plechtigheid bij te wonen. Om 14.00 uur vangt deze aan met het intreden van het vaandel. Omstreeks 15.15 uur is de plechtigheid ten einde. Met de woorden: 'Ik zweer trouw aan de Koning, gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de krijgstucht, zo waarlijk mij God Almachtig/Dat beloof ik
of zweer ik bij Allah de Almachtige', passeren alle militairen het vaandel. Dit ten overstaan van familie, vrienden, militaire genodigden en toeschouwers. De kapel van de Koninklijke Luchtmacht verzorgt de muzikale omlijsting.


Opleidingsafdeling

Grondverdediging leidt soldaten, korporaals, onderofficieren en officieren op voor een breed scala aan bewakingstaken. De Koninklijke Militaire School Luchtmacht leidt namens de Koninklijke Luchtmacht alle onderofficieren en manschappen op. In totaal worden er 430 verschillende vak- en cursussen en/of opleidingen gegeven. Dit varieert van techneut tot brandweerman en van ICT'er tot hondengeleider.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief