Hotak'68 3 .
Hotak'68 3 . Foto: Patrick van Loon

Hotak’68 3 stunt in Middelburg

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - Het 3e van Hotak speelde vrijdagavond een belangrijke wedstrijd tegen en in Middelburg. Vooraf werd gehoopt op een gelijkspel of kleine winst. Maar dat pakte volledig anders uit. Frank Dingemans opende het bal tegen routinier Jan van de Voorde. Jan en Frank zijn elkaar al vaker tegengekomen en hun onderlinge wedstrijden zijn altijd ware thrillers. Ook dit keer was het een spannende pot waarin Frank uiteindelijk in 5 games van deze verdedigend ingestelde speler wist te winnen.

Met deze opsteker in de pocket mocht Martijn Withagen het opnemen tegen Edo Koole. Martijn toonde zijn klasse en maakte zonder ook maar een moment in de problemen te komen korte metten met Edo, 0-2. Toen was het de beurt aan Patrick van Loon. Behoudens enkele invalbeurten was dit zijn “basisdebuut“ in de derde klasse. De wedstrijd van Patrick tegen Marco Flierenburg was aanvankelijk een gelijkopgaande strijd. Nadat Patrick de spannende derde game door goed spel met 16-14 naar zich toe trok was het verzet van Marco gebroken. In de vierde en laatste game verpulverde Patrick zijn tegenstander met een 11-3 winst. Wat een onverwachte weelde om met een 3-0 voorsprong aan de altijd onvoorspelbare dubbelpartij te beginnen!

Martijn en Patrick namen het samen op tegen Jan en Marco. Martijn en Patrick hadden nog nooit eerder samen gedubbeld en dat was enigszins zichtbaar. Door het bekeken spel van Jan en Marco kwamen ze eigenlijk nooit lekker in de wedstrijd en moesten zij na drie verloren games de tegenstanders feliciteren. Met een 1-3 stand mocht Frank weer in de ring voor zijn wedstrijd tegen Edo Koole. Nadat Edo er in zijn wedstrijd tegen Martijn niet veel van had gebakken herpakte hij zich in de wedstrijd tegen Frank. In een spannend duel met kansen op winst over en weer moest Frank na 5 games capituleren. Door deze 2-3 tussenstand kreeg Middelburg weer hoop op een goed resultaat.

Deze hoop werd door Patrick direct de kop in gedrukt in zijn wedstrijd tegen Jan van de Voorde. Deze wedstrijd leek eerst verloren te gaan maar Patrick wist de pot heel knap alsnog naar zich toe te trekken. Na de eerste 2 games te hebben verloren paste Patrick zijn tactiek iets aan en daar had Jan geen antwoord meer op. Vervolgens speelde Martijn tegen Marco een prachtige wedstrijd. Aanvankelijk leek hij vrij eenvoudig te gaan winnen maar Marco kwam naar mate de wedstrijd vorderde beter in zijn spel. In de beslissende laatste game wist Martijn pas na 4 matchpoints zijn winst veilig te stellen. Met de comfortabele voorsprong van 2-5 begon Hotak te geloven in een stunt. Dat bleek geen ijdele hoop want met achtereenvolgens de winst van Patrick op Edo en Frank die van Marco won, sloot Martijn de avond af in stijl door in 4 games te winnen van Jan.

Dik tevreden werd de wedstrijd in de kantine van Middelburg nabesproken onder het genot van een inmiddels gebruikelijk portie bitterballen. De slotconclusie was dat Patrick van Loon zich met zijn drie winstpartijen “man of the match” mocht noemen na een mooie en verdiende 2-8 zege in Middelburg.

Verdere uitslagen week 37

Senioren

Tanaka 1-Hotak’68 1 5-5

Waalwijk 1-Hotak’68 2 7-3

Tanaka 5-Hotak’68 4 8-2

The Back Hands 7-Hotak’68 5 4-6

Scaldina 3-Hotak’68 6 5-5

Jeugd

Tios ’51 1-Hotak’68 1 5-5

Never Despair 2-Hotak’68 2 7-3

MTTV’72 1-Hotak’68 3 7-3

Belcrum 1-Hotak’68 4 6-4

Hotak’68 5 was vrij

Aanmelden kan via onze FB pagina (TTV Hotak 68) en onze website www.hotak68.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief