De ouderen genieten van het optredens van Sugar&spice
De ouderen genieten van het optredens van Sugar&spice Foto: Marilyn Pietersz

Sugar & spice viert jubileum met gratis concerten

Door: Marilyn Pietersz

HUIJBERGEN – Popkoor ‘Sugar & spice’ (S&s) uit Woensdrecht bestaat dit jaar tien jaar. De Brede Welzijns Instelling Woensdrecht (BWI) organiseert sinds vorig jaar ontmoetingsmiddagen voor ouderen die behoefte hebben aan gezelschap en een praatje, genaamd ‘Samen welkom op zondag’. De twee sloegen de handen ineen zodat ouderen en andere belangstellenden afgelopen zondag van heerlijke muziek genoten in MFC De Kloek. “Fijn dat we hieraan kunnen meewerken en zo iets kunnen terug doen voor de samenleving”, aldus Mariëlle Tempelaars dirigent vanaf dag 1 van het popkoor.

Het optreden van popkoor S&s dat zondagmiddag plaats vond in De Kloek is de eerste in een serie van vier gratis voorstellingen die ze verzorgen in dit jubileumjaar. Tempelaars licht toe: “Wij gingen op zoek naar sponsors om in maart van dit jaar drie jubileumconcerten te kunnen geven in verband met ons tienjarige bestaan.” Die sponsors vonden ze in Stichting Helpende Hand, onderdeel van de Bergse onderneming Sabic en de Rabobank. Voor hun medewerking vroegen de sponsoren aan S&s iets terug te doen voor de samenleving. “Natuurlijk wilden we dat en al gauw wisten we ook wat. Met de BWI spraken we af twee keer gratis op te treden tijdens de ontmoetingszondagen die ze organiseren voor ouderen. Voorts verzorgen we voor twee andere stichtingen een gratis voorstelling.”

Nopjes

BWI was in haar nopjes toen S&s met dit voorstel kwam. Sinds oktober 2017 organiseert men deze ontmoetingsmiddagen voor ouderen. “Deze zondagen bestaan uit een maaltijd en een activiteit. Dat S&s nu twee keer gratis meewerkt is geweldig”, vertelt Eline Kuijlen van de BWI opgetogen. Voor de maaltijd betalen de deelnemers een kleine bijdrage en men dient zich vooraf op te geven bij de BWI. “Doel is de soms als saai ervaren zondag te doorbreken.”

Onder de pannen

Voor deze zondag hebben in totaal twintig mensen zich opgegeven. Na een heerlijke lunch maken zij zich op voor het optreden van S&s. Lena, Johan en Tonny bezoeken graag deze zondagen. “Het is hartstikke gezellig en we zijn onder de pannen”, vertellen ze met een vette lach op het gezicht. Naast degenen die zich via de BWI hadden opgegeven voor ‘Samen welkom op zondag’, stond deze middag open voor een ieder die graag een opvoering van S&s wilde meemaken. Via allerlei kanalen was ruchtbaarheid gegeven aan dit gratis concert van het jubilerende popkoor. Als Els van Velthoven, voorzitter van S&s, om twee uur ’s middags een welkomstwoord uitspreekt, is MFC De Kloek inmiddels goed gevuld. Zij kondigt aan dat er een gastoptreden is van gemengd koor Con Grazia uit St. Willebrord, waar Tempelaars eveneens dirigent van is.

Beatles tot Avici

Het repertoire van S&s is heel breed, als het maar populaire muziek is. “Van Beatles, via Grease en ABBA tot aan composities van dj Avici”, stelt Tempelaars. “Ook hebben we een heel leuk traditioneel Afrikaans lied, genaamd Syahamba in ons bestand en we zingen regelmatig in het Nederlands, echter Engels vormt wel de hoofdmoot.” Tempelaars hoopt dat het popkoor nog vele jaren kan doorgaan. “Het koor ontwikkelt zich goed zowel qua zangtechniek als uitstraling tijdens de optredens”, stelt de bevlogen dirigent. Wel zou het koor graag wat meer mannenstemmen kunnen gebruiken.

Samen welkom

Volgende maand, op 21 oktober, staat de volgende ‘Samen welkom op zondag’ gepland die de BWI in samenwerking met popkoor ‘Sugar & spice’ organiseert. Deze ontmoetingsmiddag voor ouderen vindt plaats in De Biezen te Putte. Wie mee wil doen aan de maaltijd kan zich hiervoor telefonisch opgeven bij de BWI tot 12 oktober via nummer 0164- 67 20 49.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief