fietsen
fietsen

Fietssluis moet verkeersveiligheid Onderstal verhogen

Door: Hanneke Marcelis

HOOGERHEIDE - De gemeente realiseert binnenkort een fietssluis aan de Onderstal om de straat autoluw te maken. Dat is nodig omdat de hoeveelheid verkeer in de straat aanzienlijk is toegenomen na het verwijderen van het viaduct en de aanleg van het nieuwe deel van de Scheldeweg.

Het zijn vooral voetgangers en fietsers die zich onveilig voelen op de Onderstal nu er op de smalle weg een volwaardig kruispunt is ontstaan met de Scheldeweg. Daarom komt er op verzoek van de bewoners een fietssluis ter hoogte van nummer 30. Hierdoor loopt de weg straks voor automobilisten in het midden dood als zij vanuit Woensdrecht richting Hoogerheide rijden. In de praktijk zullen alleen bewoners en bezoekers van de Onderstal nog gebruik maken van deze weg. Ander verkeer maakt gebruik van de daarvoor bedoelde doorgaande wegen. Daarnaast neemt het aantal afslaande bewegingen vanuit de Scheldeweg naar de Onderstal drastisch af en dit verkleint de kans op conflicten tussen gebruikers van het fiets- en voetpad en afslaande automobilisten.

Omleiding

De fietssluis zal uit een constructie bestaan die weggehaald kan worden wanneer de Onderstal als omleidingsroute gebruikt wordt of wanneer er een evenement is. Met bebording zal duidelijk gemaakt worden dat het voor automobilisten een doodlopende weg is. De politie heeft een positief advies gegeven voor het verkeersbesluit. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief