Burgemeester Adriaansen bij een eerdere pop-up store in Putte
Burgemeester Adriaansen bij een eerdere pop-up store in Putte

Pop-up store brandveiligheid opent in Ossendrecht

Door: Hanneke Marcelis Actueel

OSSENDRECHT - Hoe veilig is jouw huis? En hoe groot is de kans dat er brand uitbreekt? Op donderdag 4 oktober opent in Ossendrecht een tijdelijke pop-up store waar onder andere de brandweer en politie je helpen met het beantwoorden van vragen over de veiligheid in en om jouw huis.

De pop-up store in Ossendrecht is het resultaat van een uitgebreide samenwerking. De gemeente heeft ervoor de handen ineen geslagen met de brandweer, veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, de politie, GHOR, het Rode Kruis, het buurtpreventieteam Ossenrecht en de Whatsapp alert groep. Zij gebruiken de tijdelijke winkel aan de Molenstraat om mensen bewust te maken van de risico's en gevolgen van onveilige situaties in en om huis.

"In de pop-up store beleven bezoekers met behulp van decorstukken, foto's en virtual reality-brillen de impact die bijvoorbeeld een brand heeft op een (gezins-)leven. Maar u ziet meer. Ook andere partijen die zich bezig houden met een veilige situatie in en om huis zijn hier aanwezig. En hoewel het vaak makkelijk lijkt, blijkt in de praktijk dat we onze eigen veiligheid niet altijd goed voor ogen hebben. En daar kunt u iets aan doen" legt burgemeester Steven Adriaansen uit. Bovendien kunnen bezoekers zich ook aanmelden voor een Home Saftey Check, waarbij ze gratis een rookmelder ontvangen.

Openingstijden

De pop-up store aan de Molenstraat 20a/c is vanaf donderdag 4 t/m zaterdag 6 oktober en donderdag 11 t/m zaterdag 13 oktober geopend van 11.00-16.00 uur.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief