De repetities voor het jubileumconcert zijn in volle gang FOTO GEA VRIENS
De repetities voor het jubileumconcert zijn in volle gang FOTO GEA VRIENS (Foto: Gea Vriens)

Gemengd koor Innovation viert 25-jarig bestaan met concert

OSSENDRECHT - Gemengd koor Innovation bestaat dit jaar 25 jaar en dat vieren zij met een jubileumconcert op 30 september. Voor dit concert, dat plaatsvindt in Ossendrecht, is een mooi en afwisselend programma samengesteld waar ze momenteel druk voor aan het repeteren zijn.


Gemengd koor Innovation is opgericht op 1 augustus 1993. Een aantal leden van een bestaand koor hebben toen besloten om zelf een koor op te richten en daar de naam ‘Innovation’ aan te geven, wat vernieuwing betekent. Al snel groeide het koor uit tot dertig leden, twintig vrouwen en tien heren. Op dit moment telt het koor éénenveertig leden waarvan een dertigtal dames en elf heren. Hiervan zijn er 9 al vanaf het begin bij. Ze treden regelmatig op in de regio en brengen dan een programma met licht klassieke en populaire stukken in diverse talen zoals Italiaans, Duits, Engels en natuurlijk Nederlands. Helaas zijn er bij het jubileumconcert een aantal leden afwezig in verband met ziekte.

Dirigent

In de loop der jaren hebben er verschillende dirigenten voor het koor gestaan. De huidige dirigent, Renaat Deckers, is sinds 2013 aan het koor verbonden. Hij heeft aan het Conservatorium van Antwerpen notenleer, dwarsfluit, kamermuziek en pedagogie gestudeerd. Hij geeft op verschillende locaties zangles en leidt verschillende koren, ensembles en een orkest. Hij heeft als solist in binnen- en buitenland opgetreden, gezongen in opera’s en operettes en diverse radio- en tv opnames gemaakt. Onder zijn enthousiaste leiding is ‘Innovation’ uitgegroeid tot het huidige koor en ze zijn bij Renaat dan ook in goede handen. De vaste piano begeleiding is in handen van Miriam Verheijen, de echtgenote van de dirigent.

Activiteiten

Behalve de optredens in de regio wordt het koor soms ook gevraagd voor een huwelijksmis of jubileum. Ook voor een uitvaart kan het koor worden geboekt. Tot op heden verzorgt ‘Innovation’ om het jaar de Kerstnachtmis en zijn zij al meer dan vijftien jaar van de partij voor de viering van de dodenherdenking in de kerk op 4 mei. Elk jaar staan ze op de braderie in Ossendrecht waar ze allerlei spullen verkopen om de financiën op peil te houden. “Het optreden in de Carolus Boromeuskerk in Antwerpen vorig jaar was wel één van de hoogtepunten”, vertelt Fien van Oorschot. Lies vertelt: “de huwelijksmissen zijn ook altijd heel speciaal en mooi om te zingen.” Een ander hoogtepunt was het zingen van de mis op Kerstavond in de Ontmoetingskerk in Bergen op Zoom vorig jaar. “Het optreden in de toeristenkerk in Dishoek, Zeeland was ook erg leuk”, aldus Miriam.

Nieuwe leden

Omdat het koor toch wat wil verjongen zijn ze op zoek naar nieuwe leden. Met name mannen die de baspartijen voor hun rekening willen nemen en vrouwen voor de altpartijen. Uiteraard zijn ook andere stemmen van harte welkom om eens vrijblijvend te komen luisteren of meezingen tijdens de repetitie op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in zaal ‘De Vrede’ in Ossendrecht.

Jubileum

Op 30 september viert ‘Innovation’ het 25-jarig bestaan met een concert. Het programma hiervoor is met zorg samengesteld en u kunt genieten van een afwisselend muzikaal programma met nieuwe en oude muziekstukken. Voor de pauze verzorgt de dirigent een vocaal optreden en hij brengt dan ‘La Danza’ van Gioachino Rossini ten gehore. Na de pauze speelt de pianiste Miriam Verheijen een stuk van R. Clayderman, ‘Ballade pour Adeline’. Het concert vindt plaats in de kapel van de Volksabdij O.L. ter Duinen in Ossendrecht. De zaal is open vanaf 14.00 uur, het concert begint om 14.30 uur. Kaarten kosten € 6,- in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij ‘Het Zoete Rijk’ en zaal ‘De Vrede’, beide in Ossendrecht. Aan de kassa op zondag € 7,-. U bent van harte uitgenodigd.

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief