Werkgroep TC de Grensrijders.
Werkgroep TC de Grensrijders. Foto: TC de Grensrijders

MTB-toertocht TC de Grensrijders

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OSSENDRECHT - Op zondag 14 oktober organiseert TC de Grensrijders uit Ossendrecht alweer voor de 7e keer haar MTB-Tocht. Ook dit jaar is een zeer gevarieerd parcours uitgezet door de bossen van Ossendrecht, Calfven, Hoogerheide en Huijbergen.

De toertocht biedt zowel de recreatieve als sportieve fietser voldoende uitdagingen. Er kan gekozen worden uit de volgende afstanden: 25 (Kids), 35 en 45 kilometer. Alle afstanden bieden veel variatie, zoals beklimmingen, technische stukken, single-tracks, bospaden en meer als 90% van het parcours gaat over onverhard terrein. De voorgaande jaren was de toertocht een groot succes met meer dan 1.000 deelnemers en zeer positieve reacties over de uitpijling, verzorging en behulpzaamheid van alle vrijwilligers. Voor de veiligheid van de deelnemers staan er op alle gevaarlijke plekken verkeersregelaars.

Start en aankomst is bij Laco Zwembad in Hoogerheide. De vertrektijden zijn tussen 08:30 en 10:30. Halverwege de tocht is een pauzelocatie waar gratis sportdrank, bananen en koeken verkregen kunnen worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief