Team Brainwave, winnaars VATquiz 2018.
Team Brainwave, winnaars VATquiz 2018. Foto: Petra van Loon

De 22ste VAT quiz was spannend tot het einde

Door: Hanneke Marcelis

WOENSDRECHT - Op zaterdag 6 oktober werd voor de 22e keer door volleybalvereniging VAT de quiz georganiseerd. Voor vele teams geldt deze avond al jaren als de ‘afspraak’, maar er mochten ook dit jaar enkele nieuwe teams worden verwelkomd.

In totaal mochten er afgelopen zaterdag 21 teams worden verwelkomd in de grote zaal van Non Plus Ultra te Woensdrecht. De teams, bestaande uit maximaal 4 personen, konden vervolgens de hersens laten kraken gedurende 12 rondes en twee puzzel rondes. Na het beantwoorden van alle vragen streden net als in 2017 de teams Brainwave en titelverdediger Joop Zoetemelk voorheen Harmonie Aurora om de eerste plaats. Voor het eerst in de historie moesten schiftingsvragen een winnaar opleveren. Deze werden uiteindelijk het best beantwoord door team Brainwave, waardoor zij de winnaars zijn geworden van de VATquiz 2018.

Opbrengst loterij

Tijdens deze quiz avond wordt er ook een grote loterij georganiseerd, hiervoor zijn vele prijzen ter beschikking gesteld door de lokale ondernemers. De opbrengst van de loterij komt ten goede aan de jeugd afdeling van volleybalvereniging VAT. Dankzij de opbrengsten van de VATquiz is op zondagmiddag 30 september de Join Volleybaltour van de Nederlandse Volleybalbond naar Hoogerheide gekomen. Alle jeugdleden van volleybalvereniging VAT mochten vrienden, vriendinnen, broers en zussen meenemen om ook eens te ervaren hoe leuk volleybal is. In totaal mochten wij deze middag 65 kinderen verwelkomen en ook diverse senioren en (oud)leden met hun kinderen of neefjes en nichtjes.

Nieuwe editie

Mocht je de VATquiz dit jaar hebben gemist dan kan je alvast 2 november 2019 in de agenda zetten want dan zal een nieuwe editie van de quiz plaats vinden.

Welkom op de trainingen

Wanneer je de Join Volleybaltour hebt gemist, maar toch eens wil ervaren hoe leuk volleybal is dan ben je welkom op de trainingen. Dit is voor kinderen vanaf groep 4, maar ook voor volwassen. Meer informatie kan worden gevonden op www.vv-vat.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief