nienke-jonk-2
nienke-jonk-2

Nienke Jonk opent zwemseizoen met een nieuw record

Door: Hanneke Marcelis

HOOGERHEIDE - Op de FINA Worldcup Eindhoven kwam de wereldtop aan de start. Ook de beste Nederlandse clubzwemmers mochten deelnemen, waaronder Nienke Jonk.

Vier individuele Hieronymuszwemmers en 2 estafetteteams voldeden aan de strenge eisen om te mogen deelnemen.

Woensdrechts zwemmers

De worldcup Eindhoven begon al gelijk spetterend voor Hieronymus. Nienke Jonk uit Hoogerheide verbeterde het Brabantse record dames 16 jaar op de 100 meter wisselslag in 1.04.56. Ze zwom in de serie bij o.a. Sarah Sjöström & Yuliya Efimova! Het record pakt ze trouwens af van niemand minder dan topzwemster Sharon van Rouwendaal!

Nienke verscheen dit weekend naast de 100 meter wisselslag nog 5x individueel aan de start. Op de 50 meter rugcrawl zwom ze een nieuw PR 29.26 en op de 50 meter vrijeslag bleef ze daar maar 0.01s boven. Ook zwom ze de 100 meter vrijeslag en vlinderslag. 2x tikte ze aan boven haar PR, maar dat is natuurlijk niet zo gek na een zware trainingsweek.

Andere zwemmers

Ook de andere Hieronymuszwemmers deden het goed dit weekend. Selene (1.06.89) en Nadja (1.07.72) Wortel zwommen ook de 100 meter wisselslag. Ze eindigden als 3e & 4e clubzwemmer. Selene kwam ook nog in actie op de 100 meter schoolslag. Daar eindigde ze als 29e in 1.14.87 in een enorm sterk veld met Aliya Atkinson, Yuliya Efimova, Jenna Laukanen en vele toppers uit Spanje en USA! Selene zwom de 50 meter schoolslag. Met 33.73 finishte ze als 10e clubzwemmer, als 30e in totaal. Nadja startte op de 200 meter wisselslag. Ze eindigde als 9e clubzwemmer en als 34e in totaal. Haar tijd: 2.29.02. Bas de Bruijn kwam in actie op de 200 meter schoolslag. Hij tikte aan in 2.23.76, als 10e clubzwemmer en als 24e in totaal.

Tenslotte zwommen Wimar Lindenberg, Bas de Bruijn, Nienke en Selene de 4x50 meter vrijeslag. Het werd een spannende race, zeker omdat Hieronymus begon met 2 dames en de andere teams allemaal met 2 heren. Na een spannende inhaalrace wisten ze het team uit Singapore voor te blijven. Het was een erg gave ervaring voor de zwemmers om tegen de teams van Australie, USA, Hongarije, Zuid-Afrika, China, Rusland & natuurlijk Nederland te zwemmen!

Op de estafette wisselslag werden Bas, Nadja en Selene gecompleteerd door Wimar. Met 1:55.65 werden ze 15e in een enorm sterk veld. De internationale top was namelijk aanwezig. Op deze plaatsing kunnen we als club trots zijn!

Meer informatie

Complete uitslag en meer informatie op www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus. Hieronymus heeft nog plaats voor nieuw jong talent in de instroomgroep. Ben je tussen de 6 en 10 jaar heb je A, B en bij voorkeur C en wil je ook wedstrijdzwemmen. Meld je aan via www.zpv-hieronymus.com/proefles.

In de herfstvakantie is de zwem4daagse in zwembad de Stok, je kunt je inschrijven via: https://zwemvierdaagse.zpv-hieronymus.com/?q=inschrijven. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief