Tijdens S.E.O.’s Adventure of a Lifetime vertoonden de rolschaatssters hun kunsten op vier maal vier wieltjes FOTO: JOSÉ VAN DER WEGEN
Tijdens S.E.O.’s Adventure of a Lifetime vertoonden de rolschaatssters hun kunsten op vier maal vier wieltjes FOTO: JOSÉ VAN DER WEGEN Foto: Jose van der Wegen

S.E.O. sluit jubileumjaar af met spetterende shows

Door: Hanneke Marcelis

HOOGERHEIDE – Rolschaatsvereniging S.E.O. (Sport En Ontspanning) vierde dit jaar het 60-jarige bestaan. Opgericht in 1958 en dus was het een diamanten jubileum voor de ongeveer 120 leden van de vereniging. Een jubileum dat afgesloten werd met drie rolschaatsshows in de sporthal van MFC De Kloosterhof, waarbij terug geblikt werd naar het verleden en vooruit gekeken naar de toekomst.

Volgens secretaris Jeffrey van Meer en Esther van ’t Ende van de commissie Evenementen bij S.E.O. werden er tal van herinneringen opgehaald tijdens S.E.O’s Adventure of a Lifetime. “We kijken terug naar wat je vroeger wilde worden en of je dat ook uiteindelijk bent geworden. Daarbij volgen we een soort blokken, waarbij beroepen aan bod komen, maar ook helden en herinneringen aan het dorp Hoogerheide." "Die terug- en vooruitblikken komen terug in de nummers waarop gereden wordt. Dit betreft een mix van oude en nieuwe nummers. Op een groot scherm worden foto’s getoond van vroeger, maar ook wordt het geheel via filmpjes aan elkaar gepraat door oud-inwoonster van Hoogerheide, Anne Alting Siberg. Deze filmpjes vormen de overgangen naar een volgend nummer of blok.”

Generale

In totaal voerden de ongeveer 120 leden van S.E.O. tijdens drie shows, op vrijdagavond, zaterdagmiddag en -avond, 36 verschillende optredens uit voor ruim 1.500 bezoekers. “Eigenlijk komen alle rolschaatssters aan bod tijdens de shows. Er is één kwartet, maar voor de rest zijn het allemaal gemengde optredens. Er is zelfs één blok waarbij alle groepen aan bod komen. Dat is wel een verschil met de voorgaande twee shows. Daarbij was er meer sprake van een verhaal, zoals twee jaar geleden toen we ‘op cruise’ gingen.” De reacties vanuit het publiek waren in ieder geval positief. Er klonk regelmatig een groots applaus na een optreden van de soms erg jonge rolschaatssters (het jongste lid is vier jaar oud), maar ook de volwassen rolschaatssters kregen de handen op elkaar bij het publiek. “Ze zeggen weleens dat als je een slechte generale repetitie hebt, de show alleen maar goed kan gaan. En dat was vrijdagavond ook echt zo. Door de generale repetitie konden we de show alleen maar verder verbeteren.”

Geheel

Die show startte met een grote ‘rolschaatsvloer’ in de sporthal van MFC De Kloosterhof die langzaam in een zee van mist opging. In die zee van mist verscheen een muziekdoosje, waaruit een ballerina kwam geschaatst. Daarna kwamen alle rolschaatssters in flitsende en glitterende outfits de vloer op gerold. Op nummers van onder meer Roxette, Maya de Bij en K3 en via My Girl tot Boogie Wonderland, Poison en I’m a Raver vertoonden de leden hun kunsten op vier maal vier wielen. Bij het nummer Het Dorp werden op een groot projectiescherm van 3 bij 6,5 meter foto’s van het oude Hoogerheide getoond. De diverse optredens tijdens de shows van S.E.O. Adventure of a Lifetime vormden inderdaad een prachtig aangesloten geheel, wat voor de bezoekers inclusief de pauze bijna drie uur rolschaatskijkplezier betekende.

Afsluiting

Voor S.E.O. zit met de drie shows het jubileumjaar er op. “We begonnen eerder dit jaar natuurlijk met de rolschaatsmarathon. En de shows vormden de afsluiting van het jubileumjaar. Door de voorbereidingen van de show hebben we begin dit jaar een ledenstop moeten invoeren, maar na de shows kunnen de 17 mensen die nu al op de wachtlijst staan echt bij ons komen rolschaatsen. In al die jaren van ons bestaan mogen we best trots zijn op de vereniging. We hebben een stabiel ledenaantal en een grote schare aan vrijwilligers die voor ons klaar staan. Alleen voor de shows hebben zo’n 60 vrijwilligers zich ingezet voor onder meer de kostuums, de decors en attributen en de op- en afbouw. Wij zijn de vrijwilligers dan ook zeer dankbaar voor hun hulp bij deze mooie afsluiting van het jubileumjaar.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief