Eddie en George Furey.
Eddie en George Furey. Foto: Rob Dijksman

Folkgroep The Fureys komt naar Hoogerheide

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - Al veertig jaar toert folkgroep The Fureys over de wereld. Eén van de oudste en populairste Ierse folkgroepen bezorgt liefhebbers van deze muziek de avond van hun leven. Ook dit jaar spelen en zingen ze weer in 120 concerten de sterren van de hemel. Op zaterdag 24 november staat ze in het Kloosterhof.

Samen met de inmiddels gestopte Dubliners behoren The Fureys tot de absolute wereldtop. Als Buskers trokken vader Ted Furey en zijn zonen Finbar, George, Eddy en Paul in de jaren zeventig door Europa. Later sloot Davey Arthur zich bij hen aan. Tegenwoordig vormen Eddie en George de kern van de groep. Zij zingen alle songs en spelen daarbij gitaar, mandoline, banjo en bodran. Doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon en fluit), Tony Murray (bas) en Pio Ryan (mandoline en banjo) maken het vijftal compleet.

De lange, muzikale carrière van The Fureys is vastgelegd op 54 cd’s. Classics daarop zijn When you are sweet sixteen, The green fields of France, The old man, Steal away, Goodnight Irene, The lonesome boatman en The red rose café.

Naast de snelle jigs en reels zijn het vooral de emotionele love & sad songs die het publiek zo aanspreken.Een concert van The Fureys zul je niet snel vergeten. Het is muziek met een lach en een traan. Iedereen gaat na afloop vrolijk naar huis.

Zaterdag 24 november komen The Fureys voor de derde keer naar Podium kloosterhof, Huijbergseweg 3B, 4631 GC Hoogeheide. Aanvang 20:15 uur. Er is een afterparty met The Old man Fergus uit Dordrecht.

Kaartjes via www.podiumkloosterhof.nl of via 0164-620221. Meer informatie: www.thefureys.com of www.thefureys.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief