Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Eerste boekjes Sport en Cultuurimpuls uitgedeeld aan leerlingen de Dobbelsteen

Door: Hanneke Marcelis

HOOGERHEIDE - Korfbal, hockey en boogschieten. Er werd gisteren in de sporthal in het Kloosterhof hard gesport door de leerlingen van groep acht van de Dobbelsteen. En straks kunnen ze ook buiten schooltijd kennis maken met nieuwe sporten en cultuur. Want zij kregen de eerste exemplaren van de nieuwe Sport en Cultuurimpulsboekjes mee naar huis.

Rennen, springen, schieten en gooien. Niet één leerling van OBS de Dobbelsteen stond gisteren stil tijdens de gymles. Zij genoten allemaal van de sportclinic die buurtsportcoach Jacky Jansen hen gaf. Daarbij maakten ze kennis met korfbal, hockey en boogschieten. Dobbelsteen-directrice Hanneke Meulblok is blij met de sportclinics van de buurtsportcoach. "Jacky bedenkt altijd unieke dingen, of vraagt bijvoorbeeld een vereniging om een steentje bij te dragen en de kinderen wat nieuws te laten zien in de gymles", legt ze uit. Maar naast die unieke sportlessen tijdens schooltijd, wil de gemeente Woensdrecht graag ook dat jongeren in hun eigen tijd kennis maken met het brede aanbod van sport en cultuur in de gemeente. Daarom werden vandaag de eerste exemplaren van de nieuwe boekjes Sport- en Cultuurimpuls uitgereikt.

Kennismaking

Het boekje 'Sport in Woensdrecht, Sport en Cultuurimpuls 2018' wordt deze week op alle basisscholen van de gemeente uitgereikt aan de leerlingen van groep drie tot en met acht. In het boekje staat een uitgebreid aanbod van sport en cultuur in de gemeente, waar kinderen gratis mee kennis kunnen maken. "Woensdrecht heeft veel leuke verenigingen die sport en cultuur aan onze jongeren bieden. Via dit boekje krijgen kinderen op een gemakkelijke manier de kans om eens rustig door de mogelijkheden heen te bladeren, en vrijblijvend ergens aan mee te doen", legt wethouder Lars van der Beek uit. Bij de Dobbelsteen was het achtstegroeper Robin die het eerste boekje onder luid applaus van zijn klasgenoten mocht ontvangen van de wethouder.

In het boekje wordt ook meteen de link naar het armoedebeleid gelegd, een onderwerp wat de wethouder nauw aan het hart gaat. "Het boekje Sport in Woensdrecht is voor iedereen. Want we willen graag dat alle jongeren kennis maken met veel sporten en culturele activiteiten. Maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat een kind wat leuks ziet en lid wil worden, maar de ouders het niet kunnen betalen. In dat geval verwijzen we graag naar ons Jeugdsportfonds, waarbij we financieel kunnen helpen in dat soort situaties."

Deelnemers

In het boekje staat een uitgebreide lijst aan deelnemende verenigingen. Daarbij staan onder andere de bekende sporten zoals voetbal, tennis en wielrennen. Maar ook verenigingen zoals Scouting Hoogerheide,  Honk-en Softbalvereniging HSV Batters, 't Krekelkoor en de karateschool Hikari zijn van de partij. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief