Afbeelding

Heemkundekring zoekt foto's van Boomstraat en Bergsestraat

Sport en vereniging

HUIJBERGEN - Heemkundekring De Wilhelmiet is op zoek naar foto’s van de Boomstraat en de Bergsestraat in Huijbergen. Die staan namelijk centraal op de tentoonstelling van de heemkundekring.

De nieuwe tentoonstelling van de Huijbergse heemkundekring De Wilhelmiet wordt er een die mede gevuld gaat worden door de bezoekers. Peeter Meesters, die samen met Nell Dijkstra de inrichter is van de tentoonstelling op de bovenverdieping van het voormalige gemeentehuis in Huijbergen, noemt het een interactieve groeitentoonstelling. Thema van de tentoonstelling is De Boomstraat en Bergsestraat tussen 1925 en 1945.

De twee inrichters hebben al tal van foto’s en voorwerpen gevonden uit deze periode, maar willen er graag nog meer. “We zoeken vooral naar foto’s van mensen die in die tijd in één van deze straten woonden. Hoe heetten ze? Waar woonden ze. Wat deden ze? Ook bidprentjes van die mensen zijn welkom”, legt Meesters uit.

“Daarnaast zijn we ook op zoek naar foto’s van huizen en gebouwen in de Boom- en Bergsestraat die vroeger de naam Molenstraat had. Wij hopen op veel reacties, vooral van die mensen die er toen woonden of er familie hadden.

Wie informatie of spullen heeft kan die afgeven bij de Huijbergse Heem, maar ook tijdens de tentoonstelling. “We beginnen met een kleine tentoonstelling en het zou mooi zijn dat die in de vier weken tijd groeit en een compleet beeld geeft van de twee straten.”

De tentoonstelling is op alle zondagen in november open van 11.00 tot 16.00 uur. Mensen die spullen willen aanleveren, nemen contact op met Nell Dijkstra, nelladriaansen@gmail.com (tel. 613529) of met Peeter Meesters via peetermeesters@gmail.com (tel. 642837).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief