Het lijkt nog ver weg, maar de gemeente bereidt zich alvast voor op de gladheid deze winter
Het lijkt nog ver weg, maar de gemeente bereidt zich alvast voor op de gladheid deze winter

Gemeente breidt strooiroutes tegen gladheid uit

HOOGERHEIDE – Het voelt buiten nog niet heel winters, maar traditiegetrouw bereidt de gemeente Woensdrecht zich in november voor op de aanpak van winterse omstandigheden. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom het gladheidsbestrijdingplan 2018-2019 vastgesteld. Nieuw is dat dit jaar de route vanaf de Raadhuisstraat naar de Arendsberg, Haviksberg en de Jan van der Heidenstraat is toegevoegd.

Het is belangrijk dat de wegen in onze gemeente veilig en begaanbaar zijn, ook in de winter. In het gladheidsbestrijdingsplan zijn wegen, straten en fietspaden opgenomen die prioriteit krijgen om gestrooid te worden in vorst- en/of sneeuwperiodes. Dit zijn doorgaande hoofdwegen, wijk- en buurtontsluitingswegen, busroutes, vrijliggende fietspaden breder dan twee meter, druk bereden fietspaden, hellende (doorgaande) wegen, verkeerssluizen en marktterreinenWijzigingen
Ten opzichte van het gladheidsbestrijdingplan van vorig jaar zijn er enkele wijzigingen:  De randweg in Putte is toegevoegd aan de strooiroute (vorig jaar is hier ook al gestrooid, maar de weg was toen nog niet officieel opgenomen in het gladheidsbestrijdingsplan).  In Hoogerheide is de route vanaf de Raadhuisstraat naar de Arendsberg, Haviksberg en de Jan van der Heidenstraat toegevoegd. Dit in verband met de nieuwe weg langs de Albert Heijn en Aldi. De Jan van der Heijdenstraat blijft in verband met de helling opgenomen.


"In het gladheidsbestrijdingplan vindt u per kern de strooiroutekaart", vertelt Wethouder Jeffrey van Agtmaal.  "Er staat ook in overzicht in met de locaties van de zoutbakken. Het plan is gebaseerd op de wegen in de gemeente Woensdrecht, maar uiteraard maken we ook afspraken met de buurgemeenten, Rijkswaterstaat en de provincie. Wegen houden immers niet op bij de gemeentegrenzen."

Het plan vind je op www.woensdrecht.nl/gladheid.. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief