Foto: Hanneke Marcelis
Fotoalbum

Leerlingen Meulenrakkers genieten van ontbijt met de burgemeester

HOOGERHEIDE/OSSENDRECHT - Worstenbroodjes, verse eierkoeken, hagelslag en vlokken. De raadszaal van de gemeente Woensdrecht stond vanochtend speciaal voor groep acht van de Meulenrakkers vol met lekkers. Samen met de burgemeester genoten de leerlingen daar van het Nationale Schoolontbijt.


Deze week is het Nationaal Schoolontbijt. Tijdens die week ontbijten ongeveer een half miljoen kinderen samen op zo'n 2.500 basisscholen verspreid door heel Nederland. Maar voor sommige klassen staat iets extra bijzonders op de planning. Zij mogen namelijk aanschuiven bij de burgemeester voor een Burgemeesterontbijt. En die eer was vandaag aan de leerlingen van groep acht van de Meulenrakkers.

Yoghurt

Burgemeester Adriaansen heette de kinderen vanochtend hartelijk welkom in de raadszaal van het gemeentehuis. Daar keken de kinderen hun ogen uit, want de meesten waren daar nog nooit geweest. De kinderen mochten plaatsnemen op de stoelen van de gemeenteraad, en vertelden volop over hun ontbijtgewoonten. De ene eet altijd Brinta, de andere een boterham, en de ander begint zijn dag met een gekookt eitje. De vraag: 'Maar burgemeester, wat ontbijt u dan?', volgde al snel. De burgemeester gaf er graag antwoord op. "Ik ontbijt altijd met yoghurt, en een boterham. Meer niet hoor, ik kan 's ochtends geen vier boterhammen eten. Het ontbijt wat hier nu voor jullie klaar staat, is misschien ietsje ongezonder dan dat. Aangezien er ook worstenbroodjes tussen zitten. Maarja, als je bij de burgemeester komt ontbijten mag het natuurlijk wel een beetje feest zijn." En dat werd door de leerlingen uiteraard beaamd. Ze genoten met volle teugen en liepen allemaal meerdere keren langs het lekkere ontbijtbuffet om hun borden vol te leggen.

Huijbergen

De Meulenrakkers waren niet de enige kinderen die vanochtend een bijzonder ontbijtje hadden. In Huijbergen kwam wethouder Henk Kielman op bezoek om samen met de leerlingen van ste. Marie te ontbijten. 

Zowel burgemeester Adriaansen als wethouder Kielman konden de kinderen bovendien nog verrassen. Beiden mochten namelijk een cheque aan de leerlingen overhandigen van honderd euro voor het goede doel van het schoolontbijt: de Kinderpostzegels. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief