Foto: Woningstichting Woensdrecht

Omgeving Colonel Whitakerplein gaat op de schop

WOENSDRECHT - Het Colonel Whitakerplein in Woensdrecht, beter bekend als het dorpsplein, is een tijd geleden helemaal opgeknapt. Daarom is het nu tijd om de omgeving van het plein aan te pakken. Woningstichting Woensdrecht roept daarom de inwoners van het dorp op om hun mening te geven over de toekomst van de dorpskern.


De oude woningen aan het Colonel Whitakerplein staan bij Woningstichting Woensdrecht op de planning om vernieuwd te worden. Maar bij die sloop en nieuwbouw zijn de mogelijkheden enorm. En wat moet de uitstraling worden? Moeten er moderne, strakke woningen verschijnen? Of liever een knipoog naar het verleden?

Oproep

De Woningstichting Woensdrecht wil graag dat alle inwoners meedenken. "Dit is een markante locatie, wat daar straks wordt gebouwd is bepalend voor de uitstraling van hét centrale punt van het dorp. Nóg belangrijker dan anders dus, om heel goed na te denken over de invulling en dan vooral de uitstraling die de toekomstige nieuwbouw daar moet krijgen", laten zij weten.

Iedereen mag de komende tijd nadenken over de invulling van het centrum van Woensdrecht en álle ideeën zijn welkom.
Het uitgangspunt van de woningstichting zijn woningen met tuintje. Dus geen appartementen. Verder zullen de woningen zijn voor de sociale huursector met huurprijzen tot maximaal € 720,00. Na 31 januari gaat de Woningstichting kijken welke ideeën er allemaal zijn binnengekomen en met het beste idee gaan ze verder aan de slag om het uit te werken naar een haalbaar plan voor de nieuwbouw.

Begin

De oproep om ideeën aan te leveren voor de woningen aan het plein, zijn pas het begin voor de Woningstichting. Want in de dorpskern staat nog veel meer te gebeuren. Zo komt er nieuwbouw voor basisscholen de Poorte en de Stappen. Als het aan het college en en de scholen zelf ligt, wordt het nieuwe gebouw gerealiseerd aan de Fortuinstraat. Het moet een IKC worden waar ook de peuterspeelzalen onderdeel van uitmaken, maar de gemeente houdt ook de mogelijkheid open om andere instanties ruimte te bieden in het nieuwe gebouw. Daarover lopen nog volop gesprekken. Daarnaast staan ook de woningen aan de Molenakkers op de planning voor een opknapbeurt. Daar kan gekozen gaan worden voor renovatie, maar ook voor sloop en nieuwbouw.

Insturen

Uw idee insturen? Doe dat vóór 31 januari 2019. Gat kan via de mail: info@wswoensdrecht.nl t.a.v. Idee Woensdrecht. Door het in de bus te doen bij Jan v/d Heijdenstraat 14 te Hoogerheide of door het op de post te doen naar Woningstichting Woensdrecht, t.a.v. Idee Woensdrecht, Postbus 54, 4630AB Hoogerheide 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief