Directrice Hanneke Meulblok (rechts) met leerlingen op het plein van de jarige school
Directrice Hanneke Meulblok (rechts) met leerlingen op het plein van de jarige school (Foto: Hanneke Marcelis)

Basisschool de Dobbelsteen viert 15-jarig bestaan

HOOGERHEIDE - Basisschool de Dobbelsteen bestaat 15 jaar. En dat laat de school niet onopgemerkt voorbij gaan. Met vijftien bijzondere activiteiten wordt het feest het hele jaar door gevierd. En directrice Hanneke Meulblok kan verklappen dat ook Sinterklaas hun verjaardag niet vergeten is.


De leerlingen van Openbare Basisschool de Dobbelsteen vieren feest. Hun school bestaat vijftien jaar, en dat moet gevierd worden. "We vonden vijftien jaar geen jubileum om echt gigantisch groot bij uit te pakken. Dat is meer iets voor 25 jaar", legt directrice Hanneke Meulblok uit. "Maar dat het niet onopgemerkt voorbij mag gaan, staat natuurlijk als een paal boven water." Daarom werd er voor alle klassen een kraskaart gemaakt met vijftien vakjes. En achter ieder vakje zit een leuke activiteit verstopt.

Spellenuurtje

De eerste drie vakjes zijn inmiddels al open gekrast. De eerste was de opening van het schooljaar waar de leerlingen allemaal een etui met het schoollogo kregen. Verder werd er geproost op het jubileum tijdens de opening van de kinderboekenweek, en mochten de kinderen al een keer spelletjes meenemen naar school voor een feestelijk spellenuurtje. Op 20 december mag het volgende vakje worden opgemaakt, dus daar kijken de leerlingen al naar uit. Maar Meulblok kan verklappen dat er op dinsdag 4 december ook nog iets leuks staat te gebeuren. "Want dan komt de Sint naar de school, en die is onze verjaardag natuurlijk ook niet vergeten."

Oprichting

Toen de school in 2013 werd opgericht, was hij uiteraard nog klein. Er moesten leerlingen worden geworven en de naamsbekendheid moest nog groeien. Op de oudste klassenfoto die de school heeft staan in totaal zo'n dertig leerlingen, en enkele leerkrachten. Eén daarvan, Tina, werkt nog steeds op de school. "We hebben een erg honkvast team. Bijna al onze leerkrachten zijn al langere tijd bij ons", vertelt Meulblok trots. Inmiddels is dat team wel een stuk groter geworden, aangezien het aantal leerlingen ook flink is toegenomen. De afgelopen jaren telde de Dobbelsteen altijd rond de 220 leerlingen.

Openbaar

De Dobbelsteen is een unieke school in de gemeente. Het is namelijk de enige openbare basisschool die in alle kernen is te vinden. Dat komt doordat de meeste scholen in de regio van oudsher katholiek zijn. De directrice legt graag uit wat het inhoud om een openbare school te zijn. "Het wil niet zeggen dat we hier Kerstmis en Pasen overslaan omdat we geen katholieke school zijn. Het betekent alleen dat de katholieke verhalen geen standaard onderdeel van ons lesprogramma zijn. En dat we vooral kijken naar wat de leerlingen zelf inbrengen. Vragen ze zich af waar Kerstmis vandaan komt? Dan vertellen we dat. Maar dat doen we dan dus ook bij feestdagen zoals het Suikerfeest en Chanoeka."

Daarnaast zijn het juist de waarden die de school al die jaren al koestert, die het karakter zo enorm bepalen. "We hebben bijvoorbeeld altijd al ingezet op een sterk pedagogisch klimaat. Omdat we als kleine school begonnen, kregen we veel leerlingen die extra zorg nodig hadden. Dat is tegenwoordig minder aangezien we flink zijn gegroeid, maar we doen wel nog steeds enorm ons best om alle leerlingen een plekje te geven op het reguliere basisonderwijs. Ook als ze wat extra zorg nodig hebben."

Toekomst

Wanneer Hanneke Meulblok vooruit blikt naar de toekomst van de school, ziet ze geen grote veranderingen in het vooruitzicht. "We gaan veel dingen doen en we blijven ons ontwikkelen, maar hier staat over 15 jaar geen compleet andere school", waar ze vervolgens met een lach aan toegevoegd: "Daar moet ik wel de kanttekening bij plaatsen dat we vijftien jaar geleden ook niet hadden kunnen verwachten dat we smartboards in alle klassen zouden hebben. Dus je weet het nooit."

Wil je de intocht van de Sint bij de Dobbelsteen ook meemaken? De goedheiligman wordt rond 8.45 uur op dinsdag 4 december op het schoolplein verwacht. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief