Foto: Merijn Sitsen

Mathieu van der Poel op shortlist voor sportman van het jaar

HOOGERHEIDE - Mathieu van der Poel maakt kans om sportman van het jaar te worden. De shortlists voor de sportprijzen van het NOC*NSF zijn gisteren bekend gemaakt. Op 2 december maakt de jury de definitieve nominaties bekend.


Naast Van der Poel staan onder andere ook Rico Verhoeven, Max Verstappen, Epke Zonderland, Kjeld Nuis, Patrick Roest en Tom Dumoulin op de lijst.

De shortlists zijn gemaakt door de NOC*NSF, samen met de NOS. Uit de shortlist kiest de jury op 2 december de definitieve genomineerden. De daadwerkelijke stemming vindt vlak voor de live tv-uitzending van het NOS | NOC*NSF Sportgala plaats, op woensdag 19 december. Genodigde topsporters brengen dan hun stem uit op de sporters, net als de genodigde bondscoaches dat doen voor de coachprijs. Ook de vakjuryleden stemmen mee en brengen op die avond hun stem uit. De stemmen van de sporters of coaches tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden staan voor de overige 50 procent.

De volledige shortlist is hier te vinden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief