Foto: Hanneke Marcelis

Ouderen genieten van bijzondere lunch bij METO

HOOGERHEIDE - Schalen met vers belegde broodjes, etagères vol met lekkers en voor iedereen drinken naar keuze. De ruim vijftig bezoekers van de gratis lunch die vanmiddag werd geserveerd in de kantine van METO genoten er met volle teugen van. Wethouder Lars van der Beek is blij met het mooie initiatief. "Het is geweldig dat zoiets door een aantal particulieren in de gemeente belangeloos wordt georganiseerd."


De kantine van METO stond vanmiddag helemaal vol met lange tafels vol lekkers. Dat dankzij de Albert Heijn aan de Huijbergseweg, de gemeente Woensdrecht en de Caritas. Al wil wethouder Van der Beek vooral de Caritas en de Albert Heijn in het zonnetje zetten. "Ere wie ere toekomt. Initiatieven zoals deze kan de gemeente gewoon niet allemaal in zijn eentje op poten zetten. We zijn dan ook heel blij met een particulier initiatief zoals deze gratis lunch. Daarvoor moeten we met name Marion van de Albert Heijn bedanken."

Genodigden

Iedereen was vanmiddag welkom voor de gezellige lunch. "We hebben al onze klanten uitgenodigd", legt Corné van de Albert Heijn uit. "Dat zijn bij ons veelal ouderen, aangezien veel jongeren naar de nieuwe Albert Heijn uitwijken." En dat was als vanouds weer een succes. "Het is de derde keer dat we dit organiseren. De eerste keer was in de winkel, maar daar was eigenlijk niet genoeg ruimte. Gelukkig gaf Hans van Hoek ons toen de mogelijkheid om de kantine van METO te gebruiken. Vorig jaar kwamen er zo'n veertig mensen op de lunch af, en nu zijn het er alweer ruim vijftig." Wethouder Lars van der Beek ziet in het initiatief een mooie koppeling met het armoedebeleid van de gemeente. "Ook de vrijwillige cliëntondersteuners van de KBO hebben mensen gewezen op de mogelijkheid om hier te komen genieten van een gezellige, gratis lunch. Dat is én fijn voor mensen met een kleinere beurs, én fijn voor mensen die behoefte hebben aan een beetje gezelligheid."

En gezellig was het zeker. De ouderen genoten met volle teugen van het lekkere eten en van het samenzijn. "Het is uitstekend geregeld", vertelt één van de ouderen. "Vorig jaar was ik er ook al bij. Heel leuk dat dit gehouden wordt." En bij het weggaan kregen alle ouderen nog een smakelijk cadeautje mee naar huis: een zakje vol Sinterklaas-lekkernijen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief