DE Koffiepunten
DE Koffiepunten (Foto: Hanneke Marcelis)

DE Koffiepuntenactie voor de Voedselbank van start

WOENSDRECHT - De actie “DE Koffiepunten voor Voedselbank Goed Ontmoet” is maandag van start gegaan. De Douwe Egbertspunten leveren koffie op voor de klanten van de Voedselbank, die werkzaam is voor o.a. Woensdrecht, Steenbergen, Tholen en Bergen op Zoom. Iedere week wordt een passend voedselpakket aangeboden, waarvan de inhoud door vele organisaties wordt aangeleverd. Ditmaal is er extra aandacht voor pakken koffie, verstrekt via de koffiepunten van de burgers van Bergen op Zoom e.o.


Koffie maakt zelden deel uit van het pakket omdat het een “luxe“ artikel is. Al enkele jaren wordt er door de Lionsclubs in Nederland aan het eind van het jaar een inzamelingsactie van DE koffiepunten gehouden. De ingezamelde punten worden omgezet in pakken koffie voor de landelijke Voedselbanken. In Nederland worden dan ca. 50 miljoen punten ingeleverd, goed voor ongeveer 100.000 pakken koffie.

De regionale Voedselbank Goed Ontmoet stond vorig jaar, dankzij de vele gulle gevers, op een zeer eervolle derde plaats met bijna 2300 pakken koffie! LIONS Club Bergen op Zoom zou dit jaar graag het aantal van 2017 opnieuw halen, maar nog liever overtreffen. Hiervoor moeten regionaal 1.3 miljoen DE punten worden ingezameld. De Service Club roept daarom de lezers op hun gespaarde punten af te staan voor het goede doel. In Bergen op Zoom e.o. loopt de actie van week 48 tot begin januari 2019.

DE punten kunnen worden ingeleverd via een grote verzameldoos in de diverse winkels. Deze dozen zijn herkenbaar aan de logo’s van DE – De Voedselbank en de LIONS.

Begin januari 2019 worden de punten geteld en opgestuurd naar Douwe Egberts waarna de pakken koffie in februari worden afgeleverd. De organisatoren hopen dat aan de oproep ruim gevolg zal worden gegeven en dat hierdoor het doel van 2500 pakken koffie kan worden gerealiseerd.

De inzameladressen zijn:

Hoogerheide/Woensdrecht: Albert Heijn, Haviksberg en Huijbergseweg.

Ossendrecht: EMTE, Hondseind.

Putte: Albert Heijn, Antwerpsestraat. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief